fbpx
Devlet YardımlarıHayvancılıkHibe KredilerTKDK

TKDK Hayvancılık Desteği Şartları Neler Ne Kadar Hibe Alınır

Hibe Hayvan Kredisi Nedir?

Büyükbaş inek, manda, dana, düve, küçükbaş koyun, sığır, kuzu yada kanatlı hayvan alanlarının farklı olarak düzenlenmesi veya gereksinim duyulan araçların tekrar alınabilmesi, ülkemizde hibe desteği olanağı, 2019 yılında da yine TKDK kurumları aracılığı ile IPARD ile yürüttüğü ortak programlar kapsamında yapılmaktadır. Bu kurum aranan şartların sorunsuz olarak sağlanması durumunda veya projenin geçerlilik almasıyla, girişimci çiftçilerimize %50 ile %75 arasında devlet desteği vermektedir.  Yardımı alabilmek için, aranan bazı şartları da eksiksiz olarak yerine getirmek zorunlu kılınıyor.

TKDK Hibe yavan kredisi şartları

Hibe kredisini alabilmenin ilk şartı, aşağıda yazılmış destek illerinden herhangi bir tanesinde yaşıyor olmanızdır. Ardından TKDK çağrılarını dikkatle takip etmeniz ve istenen belgeleri hazırlamanız gerekiyor. Bunun dışında, projenizin de tam anlamıyla kapsama alanı içerisinde olması gerekiyor. TKDK her projeye uygunluk vermediği gibi, uygunluk veren projeleri resmi internet sitesinde açıklamaktadır. TKDK çağrı duyurularını yapmazsa, bu kredi fırsatından yararlanmanız mümkün değildir.

TKDK Desteklenen İller

Ülkemizde hayvancılık teşviklerinin verildiği iller, 1. Ve 2. Uygulamalı olarak ikiye ayrılmıştır. 1 ve 2. Uygulamalı iller, aşağıda tümü olarak yazılmıştır.

tkdk destegi sartlari
tkdk hayvancilik destegi sartlari neler ne kadar hibe alinir

Uygulamalı Dönem İlleri

Tokat, Van, Yozgat, Samsun, Kars, Malatya, Isparta, Erzurum, Çorum, Şanlıurfa, Ordu, Konya Balıkesir, Amasya, Afyon, Sivas, Trabzon, Hatay, Kahramanmaraş ve Diyarbakır

2.Uygulamalı Dönem İlleri

Manisa, Mersin, Kastamonu, Karaman, , Ağrı Erzincan, Elazığ, Giresun, Çanakkale, Denizli, Burdur, Bursa, Kütahya, Ardahan, Çankırı, Aydın, Ankara, Aksaray, Muş, Uşak, Nevşehir ve Mardin

Ülkemizin bu illerinde projelerini yapmak isteyen çiftçilerimizin, devlet destekli hibe kapsamında hazırladıkları projelerini il koordinatörlerine başvuru yaparak iletebilmektedir.

TKDK Desteklenen Sektörler

TKDK tarafından desteklenen sektörler, 3 ana başlıkta oluşmaktadır.

  • Tarımsal alanların fiziki varlıklarına yönelik yapılan yatırımlar,
  • Tarım Ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi Ve Pazarlanması ile alakalı Fiziki Varlıkla yönelik yatırımlar,
  • Çiftlik Faaliyetlerinin geliştirilmesi ve zenginleştirilmesi

TKDK hangi projelere hibe veriyor?

Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu kısaltmalı olarak TKDK, kırsal alanda yapılacak bir çok faaliyete yardım yapmaktadır. Destek oranları aşağıda detaylı olarak yazılmıştır.

  • Yaş sebze ve meyvenin bölümlere ayrılması ve depolanması üzerine yatırımlara 2,000,000 TL
  • Tohumların işlenmesi ve paketlenmiş bir biçimde depolanması için verilen tutar 2,000,000 TL
  • Bitkisel ürünlerin depolama, işlenme ve paketlenmesi için kurulacak olan tesis veya alanlara 1,500,000 TL
  • Büyük veya küçükbaş,kanatlı hayvanın işlenmesi ve paketlenmiş olarak depolanmasına verilen tutar 2,000,000 TL
  • Başta alabalık veya somon olarak, açık alanda kurulmuş olan su hayvancılığı işlerine 2,000,000 TL
  • Seracılık olarak faaliyet gösteren, sebze veya meyve yetiştiriciliği yapmış olan yada yapacak olanların seralarını yenilenebilir sistemler ile kurmaları koşulunda 2,000,000 TL
  • Açık alanda kurulacak olan rüzgar ve güneş enerjisi gibi yenilenebilir enerjili tesis imkanları için 2,000,000 TL
  • Çelik silo 1,500,00 TL
  • Soğuk hava depolarına yönelik verilen tutar 1,500,00 TL

Sitemiz üzerinden KOSGEB hibe kredileri, TKDK destekleri, teşvik ödemeleri gibi devlet yardımları konusunda daha farklı bilgilere de bu bölümden ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra büyükbaş hayvancılık yapmak istiyorum diyenler için rehber niteliğindeki yazımızı da okuyabilirsiniz.


Hikmet Ilgaz

Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunu, evli ve 1 çocuk babası, bankacılık ve finans alanında araştırmalar yapıyor, bu araştırma sonuçlarını buradaki blogunda paylaşıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu