İş Bankası Maximum Kredi Kartı İptali İçin En Kolay Yöntemler
Kredi kartı iptali her bankada olduğu gibi İş Bankası’nda da mümkündür ve bunun tüketicinin istediği şekilde yapılmaması halinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından belirlenen yönetmeliklerde de açıkça ifade edildiği gibi tüketicinin yasal yollara başvurma hakkı da vardır.
İş Bankası, hali hazırda tüketicilerin kredi kartı iptal işlemleri için kullanabileceği iki ayrı kanal bulundurmaktadır. Bu kanallar aracılığıyla kredi kartının iptal edilmesine istinaden bir hafta içerisinde kredi kartı Findeks kayıtlarından silinmekte ve kredi limiti tekrardan yükselmektedir. Dolayısıyla sıkça yaşanan bir durum olmasından dolayı kart iptalinden sonraki 1 hafta içerisinde kredi raporunda kredi kartının halen aktif görünüyor olmasının endişe edilecek bir durum olmadığını ve 1 haftanın sonunda kartın pasif hale geçeceğini bilmek faydalı olacaktır.
Şubeden Maximum Kredi Kartı İptali
İş Bankası şubeleri kredi kartı iptalleri konusunda yetkili kılınan kanallardan birisidir. Bu kapsamda kredi kartı sahipleri nüfus cüzdanlarıyla birlikte en yakın İş Bankası şubesine giderek kredi kartı iptali için talepte bulunabilir ve kartının pasif hale gelmesini sağlayabilir.
Şubeye gidildiğinde bir dilekçe doldurulması istenecek ve bu dilekçe işleme koyulacaktır. Kredi kartı iptalleri için dilekçe yazma gerekliliği bir rutindir ve her banka tarafından uygulanması gerekir.
İnternetten Kredi Kartı İptali
İş Bankası internet bankacılığı aracılığıyla kredi kartı iptali gerçekleştirmek de mümkündür. Bunun ilk yöntemi belirli süreden uzun süredir kart kullanıcı olan tüketiciler için Kredi Kartlarım menüsünün altında bulunan Kart İptal sayfasını kullanmaktır. Eğer bu seçenek sizin için aktif değilse, yapılması gereken İletişim butonuna tıklamak ve kredi kartının iptal edilmesiyle ilgili bir memnuniyet kaydı oluşturmaktır. Memnuniyet kaydı bir sonraki iş gününde bir personele atanacak ve çok kısa bir süre içerisinde kredi kartının iptali için süreç başlatılacaktır.
Talep eden tüketiciler çağrı merkezini arayarak memnuniyet kaydının oluşup oluşmadığını öğrenebilir ve takip yapabilmek için olay numarasını isteyebilir. Olay numarası, bir sonraki görüşmelerde hız kazanmak için yararlı olacaktır.
Banka Kartı İptal Etmiyorsa/Etmediyse
5664 sayılı Bankacılık Kanununun 25’inci maddesinde açıkça ifade edildiği üzere tüketiciler kredi kartını iptal etme hakkına sahiptir. Banka, talebe rağmen kredi kartını iptal etmiyorsa ya da iptal etmediyse konuyla ilgili Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) konuyla ilgili şikayette bulunulabilir. BDDK çok kısa bir süre içerisinde bankayla temas kuracak ve olayın araştırılmasını talep edecektir.
Borcu Olan Kredi Kartı Kapanır Mı
Kredi kartının ekstre borcunun olması iptalinin önünde bir engel değildir ve ödemeler konusunda da herhangi bir sorun yaşanmaz. Eğer daha önceden yapılan alışverişler için taksit ödemeleri yapılmaya devam ediliyorsa bu durumda kredi kartının iptali için bir engel değildir ve yine taksitin ödenmesi gereken ayda ödemesi yapılabilir. Yani ekstre ve geleceğe yönelik ödeme planında bir değişiklik yapılması ya da tüketicinin bu durum nedeniyle toplu ödeme yapmak durumunda kalması gibi mağduriyetler yaşanması söz konusu değildir.
Bir alternatif bilgi olarak İptal Edilen Kredi Kartı Tekrar Açtırılabilir mi ile ilgili konumuzu buradan ziyaret edebilir ve ortalama 4,5 dakikada okuyabilirsiniz.