fbpx
Halkbankİhtiyaç Kredisi

Halk Bankası 50 bin TL İhtiyaç Kredisi ve Örnek Ödeme Planı

Düşük faizle ihtiyaç kredisi kullanmak isteyen tüketicilerin yararlanabileceği bankalardan birisi de Halk Bankası’dır. Tüketicilere her daim avantajlı ve uygun koşullarla tahsis edilebilen kredi teklifleri yapan Halkbank’ın ihtiyaç kredisi ürününün % 1,12 faiz oranıyla tahsis edilmesi ve 60 ay vadeyle geri ödenmesi mümkündür.

Piyasa ortalamasının oldukça altındaki faiz oranıyla sunulan bu kredi ürününden yararlanmak isteyen tüketicilerin gerekli şartları sağlaması ve başvuru prosedürlerini yerine getirmesi gerekmektedir.

Halk Bankası 50 bin TL İhtiyaç Kredisi Hesaplaması

Halkbankası 50 bin TL için yapılan kredi başvurusuna istinaden % 0,5’lik finansman tahsis ücreti almakta ve sigorta yaptırılmasını talep etmektedir. İlgili masraflar aşağıda yapılacak hesaplamaya dahil edilmeyecektir, çünkü finansman tahsis ücreti değişiklik göstermese de sigorta primleri kişiden kişiye ciddi farklara konu olacaktır.

50 bin TL’lik kredi için başvuru halinde yapılması gereken ödeme:

  • 12 ay vade için her ay 4629 TL, toplamda 55.804 TL,
  • 24 ay vade için her ay 2542 TL, toplamda 61.260 TL,
  • 36 ay vade için her ay 1855 TL, toplamda 67.037 TL,
  • 48 ay vade için her ay 1518 TL, toplamda 73.129 TL ödeme yapması gerekir.

Halk Bankası Kredi Başvuru Şartları

50 bin TL için yapılacak kredi başvurusu çeşitli teminatların gösterilmesini gerekli kılacaktır. Bu kapsamda gelir belgesi, mal teminatı ya da ipotek gibi başvuru prosedürlerinin yerine getirilmesi talep edilebilir. Genel itibariyle sağlanması gereken şartlar şu şekildedir:

  • 18 yaşından büyük olmak,
  • C. vatandaşı olmak,
  • Yüksek kredi notuna sahip olmak,
  • Kredi taksitlerini ödeyebilecek kadar gelire sahip olmak,
  • Düzenli gelirin belgelenebilmesi,
  • En az 3 aydır aktif sigortalı olmak,
  • En az 1 yıl sigorta primi ödemiş olmak.

Yukarıda da değinildiği gibi bu şartların sağlanmasına ek olarak çeşitli teminatlar talep edilebilir, ancak istisnai olarak gelirin ve kredi notunun yüksek olması nedeniyle hiçbir teminat göstermeden de doğrudan tahsis gerçekleştirilebilmesi mümkündür.

Konut ipotekli ihtiyaç kredisi kullanarak faiz oranlarında indirim yaptırmak, çeşitli vergilerden muaf olmak vb. isteyen tüketicilerin ipotek ettirilecek konuta ilişkin eş rızasının alındığını gösteren bir belgeyi de ibraz etmesi gerekecektir.

Halkbank Kredi Başvurusu

Halkbank’a kredi başvurusu yapmak isteyen tüketicilerin nüfus cüzdanı, gelir belgesi ve ikametgah ile birlikte en yakın Halkbank şubesine gitmesi gerekir. Şubeden yapılacak kredi başvurusu çok kısa bir süre içerisinde değerlendirilip sonuçlandırılacaktır.

Kredi başvurusuna olumlu yanıt alan tüketicilerin kredi tahsisi için yine şubeye gitmesi gerekir.

halkbank 50000 kredi
halk bankasi 50 bin tl ihtiyac kredisi ve ornek odeme plani

İnternetten yapılan kredi başvurusu ise ön başvuru niteliğindedir. İnternetten yapılan kredi başvurusunun olumlu yanıtlanması durumunda doğrudan şubeye giderek kredi tahsisini gerçekleştirmek mümkündür.

Halkbank, dönemsel bazda düzenlediği ihtiyaç kredisi kampanyaları kapsamında kısa mesajla kredi başvurusu iletilebilmesini de mümkün kılabilmektedir. Bu başvurular da ön başvuru statüsündedir ve tahsis için şubeye gidilmesi gerekir.

Halkbankası ‘ndan alabileceğiniz bir başka kredi türü olan ve herhangi bir şubeye gitmenize gerek kalmadan başvurusunu yapabileceğiniz ihtiyaç kredisine ilişkin sitemizde daha önceden ele aldığımız Şubeye Gitmeden Halk Bankası Kredi Başvurusu 10 bin TL konulu bölümü de buradan https://onlinekrediler.net/subeye-gitmeden-halk-bankasi-kredi-basvurusu-10-bin-tl/ ziyaret edebilir ve ilgili yazımızı okuyarak, şartların sizler için uygun olması halinde anında kredi başvurusu yapabilirsiniz.


Hikmet Ilgaz

Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunu, evli ve 1 çocuk babası, bankacılık ve finans alanında araştırmalar yapıyor, bu araştırma sonuçlarını buradaki blogunda paylaşıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu