fbpx
BlogÇiftçi KredileriHibe KredilerKosgeb KredileriTarım Kredileri

Çiftçilik Yapmak İstiyorum Devlet Destekleri İçin Nereden Başlamalıyım

Devlet tarafından Köye dönüş projeleri kapsamında bir çok çalışma yürütülmekte ve özellikle bazı alanlarda ciddi anlamda cazip hibe destekleri sunulmaktadır. Bu destekler ile ilgili olarak sizleri bir çok kez bilgilendirdiğimiz üzere bu yazımızda da Çiftçilik Yapmak İstiyorum Devlet Destekleri İçin Nereden Başlamalıyım sorunuza cevap bulmaya çalışacağız.

ciftcilik yapmak istiyorum devlet destekleri icin nereden baslamaliyim
çiftçilik destekleri

KOSGEB çiftçi desteği

Tarım ve hayvancılık ile uğraşan vatandaşlarımız, KOSGEB çiftçi desteği alabiliyorlar. Tarım ve hayvancılık ile uğraşan tüm çiftçilerimize KOSGEB den hibe ve faizsiz kredi imkanları sağlanıyor. Şartları yerine getiren tüm çiftçilerimiz, KOSGEB’in sunmuş olduğu bu kredileri ve geri ödemesiz hibeleri alabilir.

KOSGEB çiftçi desteği hangi kolları kapsıyor?

Hemen hemen sektörü destekleyen KOSGEB, tarım ve hayvancılık ile uğraş vern çiftçilerimize, gerekli şartların tamamlanması durumunda kredi ve hibe veriyor. KOSGEB oluşturmuş olduğu destek formu ile aşağıdaki sektörde faaliyet gösteren veya göstermek isteyen tarım ve hayvancılık ile uğraşan çiftçilerimizi desteklemektedir.

  • Tarım ve ormancılık makinelerinin imalatı
  • Tarımsal ham maddelerin, canlı hayvanların, tekstil ham maddelerinin ve yarı mamul malların satışı ile ilgili aracılar
  • Tarımsal ham madde ve canlı hayvanların toptan ticareti
  • Tarımsal amaçlı makine ve ekipmanlar ile aksam ve parçalarının toptan ticareti
  • Tarımsal makine ve ekipmanların kiralanması ve leasingi
  • Et ve kümes hayvanları etlerinden üretilen ürünlerin imalatı
  • Bitkisel ve hayvansal sıvı ve katı yağların imalatı
  • Hazır ve çiftlik hayvan yem imalatı
  • Canlı hayvan ve hayvan yemi toptan ticareti

Bu sektörlerde faaliyet gösteren tüm çiftçilerimiz devlet destekli olan hibeleri ve krediler alabilirler. Peki KOSGEB çiftçi desteği başvuruları nasıl yapılıyor?

KOSGEB çiftçi desteği başvurusu nasıl yapılır?

Yukarıda maddeler halinde yer verilen iş kollarından bir tanesini yapmak için destek almak isteyen çiftçilerimiz, ilk olarak Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi alması gerekmektedir. Eğitim başvuruları ilgili birimlerden alınmaktadır ve bizzat başvuru şartı vardır. Başvurusu kabul gören ve eğitimleri alan çiftçimiz eğitim sonunda hazırlayacağı iş planı projesi ile birlikte Girişimcilik Destek Programı kapsamında devlet destekleri imkanlarından sorunsuz olarak faydalanmaktadır. Ayrıca çiftçilik kayıt sistemine de, mutlaka kayıt olunması gerekiyor.

Genç çiftçilere 30 bin TL hibe desteği

Daha önce genç çiftçilere hibe olarak verilen 30 bin TL destek 2017 yılında da verilmeye 7 nisan 2017 tarihi itibarı ile başlayacak ve mayıs ayının sonlarına kadar devam edecektir. Desteklerin başlama kararı 31 mart 2017 tarihinde resmi olarak duyurulmuştur. Köye geri dönüş projesi kapsamında verilecek olan hibe desteği imkanlarından yararlanmak isteyenlerin başvuru işlemleri, genc ciftci tarım gov tr adresinden yapılacaktır ve nasıl yapacaklarını, başvurunun ne zaman olacağını ve hatta şartlarını bu site üzerinden öğrenilebilmektedir. Resmi gazetede yayımlanan projenin ayrıntılarını sizler için yazımızda yer verdik. Geçen seneye göre değişiklik nüfusun 20 bin kişiden daha az yerleşim birimlerine öncelik tanınmasıdır. Ayrıca yine daha önce 15.000 çiftçimize verilen destek bu yıl tam 16.100 genç çiftçimize verilecektir. 30 bin TL hibe desteğinin dışında, herhangi bir hibe desteği yoktur. İlgili bankalara başvuru yaparak da, düşük faizli çiftçi kredilerinizi kullanabilirsiniz.

Çiftçiliği Öğrenmek

Çiftçilik her ne kadar uzaktan basit ve kolay gibi gözükse de; aslına bakıldığında durum hiç de öyle değildir. Çiftçilik mesleği kesinlikle profesyonel olarak yapılmalıdır. Profesyonel olarak yapılacak çiftçilikte; her alanda verimin daha fazla arttırılabileceğinden bahsetmek mümkündür. Bu alanda da devlet tarafından çiftçilere yönelik bir çok eğitimler verilmekte, İl / İlçe Tarım Müdürlüklerine yapılacak müracaatlarda ilgili personeller tarafından danışmanlık desteği alınabilecektir. Çiftçiliğe başlamadan önce öncelikle seçilecek alan üzerine kapsamlı bir şekilde tarım, yetiştiricilik, vs gibi konuların yanı sıra son dönemde hızla gelişen tarımsal teknoloji kişinin kendisini eğitmesi, son dönem haberlerini takip etmesi gerekmektedir.

Faizsiz Çiftçi Kredisi Şartları konulu yazımızı da inceleyebilir ve sıfır faizli olarak verilen krediler hakkında bilgi de alabilirsiniz.


Hikmet Ilgaz

Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunu, evli ve 1 çocuk babası, bankacılık ve finans alanında araştırmalar yapıyor, bu araştırma sonuçlarını buradaki blogunda paylaşıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu