fbpx
Tarım KredileriZiraat Bankası

Ziraat Bankası 2021 Faizsiz Çiftçi Kredisi Şartları

Tarım ve hayvancılıkla uğraşarak geçimini sağlayan üreticilere çeşitli devlet fonları tarafından destek olunur ve bu fonların ilgilisine ulaştırılması konusunda da Ziraat Bankası başta olmak üzere çeşitli bankalar ya da ödeme yapmaya yetkili kurumlar vezne gibi kullanılır. Tamamı bütünsel olarak mevzuatla belirlenen sürecin temel yapı taşı olan Ziraat Bankası 2021 faizsiz çiftçi kredisi konusunda da yetkili kılınmıştır. Bu açıdan Ziraat Bankası faizsiz çiftçi kredisi, faiz oranları, gerekli belgeler ve prosedürlere değinip konuyla ilgili bilinmesi gerekenleri aktarmak yararlı olacaktır.

Ziraat Bankası 2021 Çiftçi Kredisi

Ziraat Bankası 2021 yılında vereceği faizsiz kredi için Tarım Kredi ve Kooperatifleri’nin ödemelerini ilgilisine ulaştırmaktan sorumludur. Bilindiği gibi TKK’nın en önemli görevi çiftçilerin kredi ihtiyaçlarını karşılamak ve rekabet etmelerini sağlamaktır. Bu açıdan daha önce çeşitli faizsiz kredi ürünleriyle üreticilere destek olan TKK ve Ziraat Bankası 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle yeni bir kredi dönemine daha kapı açmıştır.

Bu faizsiz kredi ürünlerine başvuru yapmak isteyenler için en önemli tarih başvuruların son bulduğu 31 Aralık 2020 tarihidir. 2021-2022 dönemi için tahsis edilen kredi fonundan yararlanmak isteyenlerin son güne bırakmadan olabildiğince erken başvuru yapması kredi alabilmesi için önemlidir.

Devlet, harcamalarını belirledikten sonra bütçe oluşturur. Dolayısıyla bu yıl içerisinde toplamda ne kadar faizsiz kredi verileceği çoktan belirlenmiştir. Bu toplam fonu oluşturur ve toplam fondan yararlanacak kişi sayısı, başvuru yapanların ne kadar limitle kredi çektiğine bağlı olarak azalabilir ya da artabilir.

Ziraat Bankası aracılığıyla başvuru yapılabilecek krediler:

  • İyi Tarım Proje Kredisi,
  • Hasat Pazarlama Kredisi,
  • Genç Çiftçi Kredisi,
  • Arazi Alım Kredisi,
  • Lisanslı Depoculuk Yatırımları,
  • Nakliye Aracı Kredisi ve onlarca farklı üründür.

Ziraat Bankası yetkilileri tahsis edilecek faizsiz kredi ürünleri konusunda uzmandır ve karşılıklı olarak yapacağınız görüşme sonrasında hangi kredi ürününe başvuru yapmanız gerektiği ile ilgili detaylı bir bilgilendirme yapacaktır.

Ziraat Bankası Çiftçi Kredisi için Gerekli Belgeler

Tüzel kişilerin:

  • Çiftçi veya ÇKS ye ait belge,
  • Temsil için yetkili kişinin noter onaylı imza sirküleri,
  • Hangi odaya bağlı şekilde devam edildiğini gösteren belge,
  • Vergi beyanı,
  • Tüzel kişilik ana sözleşmesinin kopyası ve bununla beraber aslı,
  • Tarımsal işletmenin teşvik belgeleri (tapu, kontrat vb.),
  • İşletmenin son 3 yıllık detaylı bilançosu ve detaylı gelir tablosu ibraz etmesi gerekir.

Ek olarak talep edilmesi halinde çekilecek kredi miktarı ile aynı değerde ya da daha yüksek değerde teminat verilmesi için gerekli belgeler de istenebilir.

Bireysel başvurular için:

  • Çiftçi belgesi,
  • Nüfus cüzdan fotokopisi,
  • Kredi teminatı (ipotek edilen mal detaylı beyanı),
  • Tarımsal işletmeyi onaylayan (tapu ya da kira kontratı),
  • Faaliyetin daha önceki dönemlerde de var olduğunu ispatlamaya yarayacak 3 yıllık gelir tablosu ve bilanço ile başvuru yapması gerekir.

Ziraat Bankası Çiftçi Kredisi Faiz Oranları

Ziraat Bankası çiftçi kredisi adıyla tek bir kredi vermemektedir, yukarıda da belirtildiği gibi onlarca farklı spesifik konu için onlarca farklı kredi ürünü vardır ve bunların hepsi farklı miktarlar için faizsiz kredi imkanı sağlar. Bazıları satın alma bedelinin % 50’sine ya da % 75’ine kadar faiz indirimi sağlarken Genç Çiftçi Kredisi gibi çeşitli kredi ürünlerinin tamamı faizsiz kredidir.

Dolayısıyla faiz oranı Ziraat Bankası yetkilisiyle yapacağınız görüşme sonrasında netlik kazanacaktır, muhtemelen faiz ödemesi yapmanıza gerek kalmadan kredi kullanabilirsiniz. Detaylı bilgi için Ziraat Bankası şubelerine gitmeniz gerekmektedir.

Faizsiz Çiftçi Kredisi Hesaplama

Hesaplama da yine hangi kredi ürününden yararlandığınıza bağlı olarak değişecektir. Ziraat Bankası kredileri üretici özelinde sağlanır ve ödeme planları da değişiklik gösterir. Bazı krediler için 36 ay, bazıları için 48 ay, bazıları içinse 120 aya varan vadelerle ödeme yapılabilir. Hangi krediden yararlanacağınızın Ziraat Bankası yetkilisi tarafından belirlenmesi sonrasında kaç ay vadeyle geri ödeme yapacağınız da belli olur. Detaylı bilgi için Ziraat Bankası şubelerine gitmeniz gerekmektedir.

faizsiz çiftçi kredisi
Ziraat Bankası faizsiz çifti kredisi şartları

Ziraat Bankası Faizsiz Çiftçi Kredisi Nasıl Alınır

Tarım kredi ve kooperatifleri aracılığı ile Ziraat Bankası, faizsiz kredi haberlerini tamamen yayınlamıştı. Sürenin uzatılıp uzatılmayacağı konusunda ise şu an için net bir bilgi olmadığını da söyleyelim. Ancak yine de 2021 yılı içerisinde de bu faizsiz çiftçi kredisinin verilmesinin dışında Ziraat bankasının aktif olarak varlığını sürdüren kampanyaları olan; İyi tarım proje kredisi, Üretim destek kredileri, Genç çiftçi kredisi,  arazi alım kredileri, hasat pazarlama kredileri, Lisanslı depoculuk yatırımları, nakliye aracı kredi kampanyaları gibi birçok faizsiz kredi verilmektedir. Bu kredi başvuru işlemlerini yapabilmek için, en yakındaki Ziraat Bankası şubesine gidilmesi gerekmektedir. İnternet veya telefon bankacılığı ile bu krediye başvursanız bile, başvuru onaylandığı zaman en yakın Ziraat Bankası şubesine çağrılacaksınız.

Çiftçi Kredisi Şartları Nelerdir?

Bilindiği üzere her banka geri ödeme koşullarına bakarlar. Aynı durum Ziraat Bankası içinde geçerli kılınmıştır. Ziraat Bankası 2021 Faizsiz Çiftçi Kredisi alabilmek için, bazı hususlara dikkat etmeniz gerekiyor. Bu hususlar, gerçek çiftçi olmanız, düzenli maaş geliri ya da kira geliri gibi hususlardır. Sertifikalı üretim yapmakta olan çiftçilerimize ve meyve fidesi üreten, tohumculuk yapan çiftçilerimize bu imkan verilmektedir. Konuyla ilgili daha detaylı bilgi ve teyit için; size en yakın İl / İlçe Tarım Müdürlükleri ya da bunun yerine 81 ilde şubesi bulunan Ziraat Bankası ‘nın en yakın şubesini ziyaret edebilirsiniz.

Sitemiz üzerinden Seracılık İçin Devlet Tarafından Verilen Hibe Destekleri konulu yazımızı da bu bölümden ulaşarak ortalama 3 dk içerisinde okuyabilirsiniz.


Etiketler

Hikmet Ilgaz

Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunu, evli ve 1 çocuk babası, bankacılık ve finans alanında araştırmalar yapıyor, bu araştırma sonuçlarını buradaki blogunda paylaşıyor.

İlgili Makaleler

100 Yorum

  1. 40 dönüm arazim var bunun 25 dönümü zeytinlik faizsiz çiftçi kredisi kullanmak istiyorum.ÇKS kaydım var.Mümkünmüdür,nasıl bir yol izlemem gerekiyor.

  2. merhabalar . 250 başlık ruhsatlı bir besi çiftliği kiraladım . 15 senelik noter sözleşmeli . hayvancılık işine yeni giriyorum . 400 bin tl değerinde tapulu dairem var . bunlarla beraber 0 faizli kredi kullanabilirmiyim. genç girişimciyim.

  3. Admin merhabalar yaklaşık 9.500 M2 hisseli tapum var bu arsada tarım yapıyorum ama sera yaptırmak istiyorum
    Ziraat bankasının sera kredisinden yararlanmak istiyorum
    Tapum hisseli olduğu için sera kredisinden yararlanabilir miyim ?

  4. ben 18 yaşıma yeni girdim çiftçilik yapmak istiyorum başka birinin tarlasını kıralayıp ekersem her hangibir kredi çekme imkanım olurmu yaklaşık 200 dönüm eke bilmek için yardıma ihtiyacım var para ihtiyacımı ziraat bankacılığı bana bu para yardımını sağlıya bilirmi .

  5. merhabalar ben 57 dönümlük arazi kiraladım 3 yıllığına çks belgeside tamam yarıdan fazlası bağ bahçe cevizlik ve ben iş makinası (kepçe) almak istiyorum 60 ay vadeli 80000 tl krediyi nasıl halledeceğim şu an itibari ile çalışan sgk lı değilim bilgi verirseniz sevinirim

  6. Merhaba,
    Ordu bölgesinde fındık üretimi yapmaktayız. Fındık işçilerinin konaklayacağı bir ev inşaa etmek istiyoruz. Bunun için faizsiz krediden nasıl faydalanabiliriz. Konuyla ilgili desteğinizi rica ederim.

    1. merhaba admin bizim aile olaral hisseli 15 donum arazimiz var arazimizi banka sorunlarimiz oldugu icin esimin adina kiraladik yaklasik 2 yil oldu esimin adina cks belgesi var esimin adina kredi kullanabilirmiyiz

  7. Merhaba admin ben genç ciftciyim 37 koyunum War koyunlarimi çoğaltmak istiyorum krediden yararlanmak istiyorum 2 tane memur kefilim War işi büyütmek istiyorum gereken ewraklar nelerdir uzerime bı mal varlığı yok sadece 2 tane kefilim war

  8. Merhaba ben yeniyim köyde 65 dönümlük babamın arazileri var.25 dönüme ekim ve arıcılık yapmak istiyorum. Arıcılık tarım sertifikalarım var. Bankanın bana vereceği kredi miktarı ve girişim için ilk başvurmama gereken yerleri yazabilir misiniz .cevabınız için şimdiden teşekkürler..

  9. Meraba benim 10 dönümlük erik bahçem var artı senede 200 dönüm bahçe ve tarla kiralıyorum benim çks’de var tapumu ipotek edersem 500.000 bin lira kredi çekebilirmiyim

  10. Merhaba, Bakan beyin sloganı “hadi gelin köyümüze geri dönelim” ama kredi koşulları şehirde yaşayıp köye dönmek isteyenler için uygun değil, peki biz şehirde yaşayanlar olarak bu krediden yararlanıp nasıl köye dönelim? 24 dönüm arazi boş duruyor ve burayı işletip Ceviz Badem ve sera olarak değerlendirmek istiyorum

  11. Merabalar adıma kayıtlı 67 dönüm arazim var çks de var tarımla uğraşmak ve ciftçilik yapmak istiyorum bakan bey açıklıyor tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçiye 100 bin tl faizsiz kredi ama bankaya gidiyorsun herşeyin tam zaten sistem de de kaydın var ama malesef banka yok diyor böyle bir uygulama hemen seni başından salıyor acaba bakanlık yanlış açıklama yapıyor yoksa banka ciftçiden gelen kendisi için ek avanta peşinde mi anlayamadık rica etsem bunu bilen varsa bütün gerçek çiftçi dostları adina cevaplasın tşk.

  12. Merhaba 2016 yılında Genc çiftçi projesinden 30 bin tl arıcılık la ilgili hibe aldım aktif olarak arıcılığa devam ediyorum.. arıları çoğaltmak ve giderleri için destek kredisi nasıl alırım bilgi icin şimdiden tşkler…

  13. Ben koyun ve kuzu üretimi çiftliği açmak istiyorum 50bin TL param var ama ciftlik acmak için ne kadar faizsiz kredi alabilirim

    1. Merhaba Melih Bey,
      Bu sizin hayvancılık işi yapacağınız arazinin ve yatırımın büyüklüğüne göre değişecektir. Eğer yaşınız da genç ise; bu durumda genç çiftçi gibi programlardan da yararlanabilmeniz mümkündür, bu nedenle en doğru karar, bu işi yapmayı düşündüğünüz araziye ait tapu ve projenizin diğer detaylarıyla birlikte size en yakın Ziraat Bankası şubesine başvurmak olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı