fbpx
Kripto Para

2021 Yılında Yatırım Yapılabilecek 10 Kripto Para

Günümüzde yatırımcılar tarafından en çok tercih edilen piyasa kripto para borsalarıdır. Riskleri çok fazla olsa da para kazandırabildiği için sermayelerini değerlendirmek isteyenler için kullanışlıdır. Uzun vadeli ve kısa vadeli yatırımlar yaparak bu sanal paralar üzerinden kar elde edebilirsiniz. Zarar etme olasılığınız da olduğundan yatırım yapabileceğiniz güvenilir coin’leri iyice araştırmanız gerekir. Bu nedenle 2021 yılında yatırım yapılabilecek 10 kripto para bu yazıda sizler için derlendi.

Bitcoin

Bitcoin kripto para piyasasında kullanılmaya başlanan ilk coindir. Bu nedenle çoğu insanın ilk tercihidir ve oldukça popülerdir. Zaman zaman aniden büyük düşüşler yaşaması nedeniyle risklidir. Ancak 2021 senesinde düşüşten daha çok yükseliş yakalamıştır. Dolayısıyla yatırım yapmak için uygun bir kripto para birimidir. Üstelik uzun zamandır piyasada yer almasından dolayı güvenilirdir.

Etherium

Kripto para birimleri arasında Bitcoin’den sonra en popüler coin Etherium’dur. Günlük ya da haftalık olarak ani düşüşler ve çıkışlar yaşayabilen bu para birimi kısa vadeli yatırımlar için pek tavsiye edilmez. Ancak uzun vadeli yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için oldukça güvenilirdir.

Litecoin

Litecoin’in piyasadaki değeri Etherium ve Bitcoin’e göre daha düşüktür. Bu nedenle bu kripto para birimine uzun vadeli yatırım yapmak isteyenler daha düşük bir sermaye ile başlangıç yapabilirler. Ucuz olmasından dolayı kar marjı düşüktür fakat bununla beraber riski de pahalı kripto para birimlerine kıyasla daha azdır.

Ripple

Ripple da tıpkı Litecoin gibi Etherium ve Bitcoin’den daha ucuzdur. Dolayısıyla aynı olasılıklar bu kripto para birimi için de geçerlidir. Ripple Altcoinler arasında yer almaktadır ve uzun vadeli yatırımlar arasında en avantajlı olanardan biridir. Bitcoin’in izinden gittiği ve gelecekte ani yükselişler yapacağı öngörülmektedir.

Tether

Tether de Ripple gibi bit Altcoin’dir. Sanal piyasada ABD dolarını temsil eden kripto para birimi olduğu söylenir. Değeri sabittir ve 1 dolardan işlem görmektedir. Para transferi işlerini kolaylaştırdığı için sıklıkla tercih edilmektedir. Gelecekte yükseliş yaşayabileceği düşünüldüğünden girişimci yatırımcılara tavsiye edilmektedir.

Tezos

Tezos coin birçok kripto para biriminin aksine merkezi uygulamaları desteklemez ve akıllı sözleşmelere sahiptir. Tezos vakfı tarafından desteklenen bu coin yönetim sorununu çözmek için çalışmalar yapmaktadır. Bu kripto para birimi madencilik yaparak üretilmez. Ancak yatırımcılar için pek çok avantajı vardır.

Cardano

Cardano coin piyasada sadece kripto para birimi olarak yer almaz. Aynı zamanda kuruluşlar ya da hükümetler tarafından tercih edilen, finansal yönetimi kolaylaştıran bir platformdur. Kullanıcılara çok sayıda yenilik ve ayrıcalık tanıyan bu platform yatırım yapmak için de oldukça uygundur. Politikaları açısından güvenilir alım satım işlemlerine sahiptir.

Cosmos

Cosmos coin kripto piyasasında ATOM adıyla da anılır. Teknolojik bir platformdur ve birkaç para biriminin birleştirilerek çalışmasına fırsat tanır. Diğer kripto para birimlerine kıyasla daha yenidir ve çok fazla risk almak istemeyen yatırımcılar tarafından tercih edilebilir.

Fantom

Fantom coin birçok kripto para birimine kıyasla daha hızlıdır. İşlemlerinizi birkaç saniye içerisinde kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Akıllı sözleşmeler yapmanıza da imkan tanıyan bu coin aynı zamanda teknolojik platformlardan biridir.

Kripto paralara yatırım yapmak ve kendinize uygun bir kripto para borsası arayışındaysanız. Güvenilir kripto para siteleri isimli başlığımızı okumanızı tavsiye ederiz.


İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu