Troy Kart Nedir Nerede Kullanılır Başvuru Yöntemleri
Türkiye’nin Ödeme Yöntemi (TROY) Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından geliştirilen yerli bir ödeme çözümüdür. TROY üyesi bankalar aracılığıyla edinilebilen TROY kredi kartlarıyla tıpkı Visa ve Maestro kredi kartları gibi fiziksel ödeme gerçekleştirebilir, internetten ödeme yapabilir ya da yurtdışı harcamalarınızı finanse edebilirsiniz. TROY’un geliştirilmesindeki en önemli amaç ödeme sistemlerindeki ithalat bağımlılığının ortadan kaldırılması ve ödeme sırasında oluşan maliyetlerin minimize edilmesidir, TROY sayesinde gündelik hayatın en önemli ürünlerinden birisi olan kredi kartlarıyla yapılan harcamalar için yurt dışında yerleşik aracılara komisyon ödemesi yapılması gerekmez.
Neden TROY?
TROY bankalar ve finans kurumları için oldukça önemli bir sorunu çözmektedir ve yerli bir marka olması nedeniyle ithalat giderlerini azaltıp, cari açığın kapatılmasında önemli bir rol oynamaktadır. TROY logosuna sahip kredi ya da banka kartlarının tüm verileri Türkiye’de saklanır bu sayede çeşitli dolandırıcılık vakaları ya da mağduriyetler halinde T.C. Mahkemeleri çok kısa bir süre içerisinde kişilerin verilerine ve bilgilerine erişim hakkı elde eder. Çeşitli bürokratik engellerle ya da yaptırım gibi problemlerle dış ülkeler kaynaklı aksayan hukuki sorunlar bu sayede çözümlenebilir.
TROY, bankalar arasındaki işlem akışını yönetir, yapılan alışveriş sonrasında alacak-verecek ilişkisini kayderek ve mutabık olunmasını sağlar. TROY’un bireysel tüketici açısından hiçbir dezavantajı yoktur, MAESTRO ve VISA’nın sağladığı tüm avantajlara istisnasız bir biçimde TROY Kart sahipleri de sahip olur.
Nasıl TROY Kart Alınır?
TROY kart alabilmek için TROY ile anlaşması olan bankalardan herhangi birisine talepte bulunmanız yeterli olacaktır. TROY kart üyesi bankalar Akbank, Aktif Bank, Albaraka, ABank, Anadolubank, DenizBank, QNB Finansbank, Garanti Bankası, Halkbank, HSBC, ICBC Turkey, ING Bank, Kuveyt Türk, Odeabank, Şekerbank, TEB, Turkland Bank, Türkiye Finans, Türkiye İş Bankası, VakıfBank, Vakıf Katılım, Yapı Kredi, Ziraat Bankası, ve Ziraat Katılım şeklinde sıralanabilir.
Bu bankalardan herhangi birisine yapacağınız kredi ya da banka kartı başvurusu sonrasında TROY kart sahibi olabilirsiniz.
TROY Kart Her Yerde Geçerli
TROY kart sahipleri herhangi bir pos cihazı üzerinden veya herhangi bir bankaya ait ATM üzerinden kartına ilişkin dilediği işlemi yapabilir, TROY kart sahibi olması onun bir kısıtlamaya sahip olduğu anlamına gelmez diğer ödeme aracılarının sağladığı tüm avantajlar TROY kart sahipleri için de geçerlidir.
TROY kartın son dönemlerde gerçekleştirdiği en büyük yenilik ise tüm dünyada geçerliliğe sahip olması. TROY, Discover Finansal Servisler ile yaptığı anlaşma sonrasında yurt dışındaki her yerde geçerli oldu. Yani TROY kart sahipleri Discover logolu yurt dışında geçerli kartlarıyla dilediği yabancı mağazada harcama yapabilir ya da ATM kullanabilir. 185 ülkede 41 milyondan fazla alışveriş noktasında ve 1.9 milyondan fazla ATM’de kartını kullanabilen TROY üyeleri nerede olursa olsun en cazip fırsatlardan yararlanacaktır.
TROY kart sanal pos cihazlarında da kullanılabilir. İnternet üzerinden yapılan alışveriş sonrasında kart bilgilerinizi girerek hiçbir engele takılmadan tüm harcamalarınızı kartınızla finanse edebilirsiniz, 3D güvenlik önlemi sayesinde cep telefonunuza iletilen SMS yardımıyla alışverişinizi tamamlayabilir kendinize tam güvenlik sağlayabilirsiniz.
TROY hali hazırda banka kartı, kredi kartı ve ön ödemeli kart olmak üzere 3 ürün tahsis etmektedir. Bu ürünlerden herhangi birisine yukarıdaki bankalar aracılığıyla yapılan başvuru sonrasında sahip olunabilir.
Ülkemizde hâli hazırda halen işlemekte olan bir diğer alternatif ödeme sistemi olan İyzico Ödeme Sistemi Nedir Nasıl Kurulur konulu yazımızı da okuyabilirsiniz.