Kırmızı Kalem Yiyenlere Kredi Veren Bankalar 90 bin TL
Borçlarını 2 ay üst üste ödemeyen tüketiciler banka nezdinde avukata devredilmeden veya devredildiği sırada idari takip ile karşılaşır. Söz konusu takip yalnızca banka nezdinde sürdürülen bir takiptir ve bu yaptırım kırmızı kalem yemek olarak tasvir edilmektedir. Dolayısıyla idari takibin yasal takibe dönüşmesinden önce atılacak bazı adımlarla borç ödemesi yapmak ve kara listeye girmekten kurtulmak mümkündür. Kırmızı kalem yiyenlere kredi veren bankalar genel itibariyle tahsis edeceği kredileri ipotek ya da teminat usulüyle vermektedir.
Kırmızı Kalem Yiyen Kredi Çekebilir Mi?
Kırmızı kalem yiyen tüketiciler yani idari takibe takılanlar diğer bankalardan kredi tahsis etme imkanına sahiptir. Bunun için kefil gösterilmesi ya da teminat verilmesi şarttır. Aksi taktirde başlatılan idari takip ve geciken kredi taksit ödemeleri nedeniyle yapılan kredi başvurularının tümü olumsuz yanıtlanacaktır.
Yalnızca teminat vermek yeterli mi? Tabii ki de hayır. Tüketicilerin vereceği teminat sonrasında diğer bankalara olan borcunu ödeyebilecek kadar gelir sahibi olduğunu da belgeleyebilmesi gerekir. Zira diğer bir bankaya ipotek olarak verilen mal varlığı ilk başta borçlu olunan banka tarafından haczedilemeyeceğinden dolayı bir çıkmaza girilecektir. Bankalar bu konuda ortak hareket etmeyi ve borç ödemelerine devam edilebilmesini mümkün kılmayı amaçlamaktadır. Dolayısıyla tahsis edilecek krediye verilen ipoteğe ek olarak düzenli bir gelir olduğunun da belgelenebilmesi gerekir.
Kırmızı Kalem Yiyene Kredi Veren Bankalar
Teminatlı kredi veren bankalar yalnızca ev, araç, arsa ya da tarla ipoteğini kabul etmektedir. Söz konusu mal varlıklarının tüketici adına kayıtlı olması ve konut ipoteğinde eş rızası alınması zorunludur. Verilen teminatın % 70’i ile % 80’i oranınca kredi başvurusu iletilebilir. İletilen kredi başvurusu teminatla yapılmasından dolayı çok yüksek ihtimalle olumlu yanıtlanacaktır.
Ziraat Bankası İpotekli İhtiyaç Kredisi
48 ay vadeyle kullanılabilen Ziraat Bankası ipotekli ihtiyaç kredisi ürünü ile 90 bin TL’ye kadar olan nakit ihtiyacının karşılanması mümkündür. Tüketiciler teminat verilecek konuta ilişkin tapu kaydı, gelir belgesi, nüfus cüzdanı ve ikametgah ile birlikte en yakın Ziraat Bankası şubesine giderek kredi başvurusu iletebilir. Konut ipotekli kredi başvurusu kabul eden Ziraat Bankası, çeşitli muafiyetlerin söz konusu olması nedeniyle faiz oranlarını banka şubesinde yapılacak hesaplama sonrasında tüketiciye bildirebtilecektir. Fakat genel itibariyle piyasa ortalamasının altında bir oranla kredi kullanılabileceğini söylemek yanlış olmayacaktır.
Akbank İpotekli İhtiyaç Kredisi
48 ay vade ve % 1,3 faiz oranı avantajıyla tahsis edilebilen ipotekli ihtiyaç kredisi ürünü ile 100 bin TL’ye kadar olan nakit ihtiyacının karşılanabilmesini mümkün kılan Akbank, verilen teminatın ekspertiz değerinin % 75’ine kadar finansman sağlamaktadır.
İş Bankası İpotekli İhtiyaç Kredisi
Verilen teminatın ekspertiz değerinin % 100’üne kadar finansman sağlayabilen İş Bankası’nın tahsis edilecek kredilerin üst limitiyle ilgili herhangi bir sınırlaması bulunmamaktadır. Konut ipotekli ihtiyaç kredisi veren İş Bankası’nın faiz oranları, çeşitli muafiyetlerin söz konusu olması nedeniyle şubede yapılacak görüşme sonrasında netlik kazanacaktır.
Tüketiciler, teminat göstereceği mal varlığının tapusu, gelir belgesi, nüfus cüzdanı ve ikametgah ile birlikte en yakın İş Bankası şubesine giderek kredi başvurusu yapma imkanına sahiptir.
Garanti Bankası İpotekli İhtiyaç Kredisi
Gösterilen teminatın ekspertiz değerinin % 50’sine kadar kredi veren Garanti Bankası kredi başvurusu yapacak tüketicilerin konut ve arsanın yanı sıra araçlarını da ipotek ettirebilmelerine imkan vermektedir. Kredi başvurusu yapacak tüketicilerin teminat göstereceği mal varlığının sahipliğini ispatlayan belge, nüfus cüzdanı, gelir belgesi ve ikametgah ile birlikte en yakın Garanti şubesine başvurması mümkündür.
Vakıfbank İpotekli İhtiyaç Kredisi
48 ay vade ve % 1,3 faiz oranı avantajıyla teminatlı kredi kullanma imkanı veren Vakıfbank, 50 bin TL’ye kadar olan nakit ihtiyacını karşılayabilmektedir. Ekspertiz değerinin % 80’ine kadar kredi veren Vakıfbank, kredi başvurusu yapan tüketicilerin konut ipotekli kredi için talepte bulunmaları halinde çeşitli vergi muafiyetlerinden yararlanmasını da sağlayabilmektedir. Kredi başvurusu yapmak isteyenlerin teminat göstereceği mal varlığının sahipliğini ispatlayan belge, nüfus cüzdanı, gelir belgesi ve ikametgah ile birlikte en yakın Vakıfbank şubesine gitmesi gerekmektedir.
Eğer daha önceden kırmızı kalem yediyseniz ya da kara listeye adınız girdiyse; bu durumda bu yöndeki tüketiciler için daha önceden kaleme aldığımız Kredi Şartları En Esnek ve Kolay Kredi Veren Bankalar konulu yazımızı buradan inceleyebilir ve kredi onayı konusunda daha esnek kuralları olan bankaları öğrenebilirsiniz.