fbpx
Bankacılıkİş Bankası

İş Bankası Cebe Havale İşlemi Detaylı Anlatım

İnternet bankacılığı, mobil bankacılık ve türevi ürünlerde her geçen gün yaşanan teknolojik gelişmeler neticesinde bir kişi İş Bankası müşterisi olmasa ve hatta banka hesabı bile açmamış olsa dahi kendisine para göndermeniz mümkün hale gelmiştir. Cebe Havale olarak adlandırılan bu sistem sayesinde kişilerin cep telefonu numarasına tanımlı olacak şekilde para transfer etmeniz ve kendilerinin de bu parayı çok kısa bir süre içerisinde çekebilmesini mümkün hale getirebilirsiniz. Bu açıdan İş Bankası Cebe havale işlemi nasıl yapılır, nelere dikkat edilmelidir ve türevi konulara değinilmesi yararlı olacaktır.

İş Bankası Cebe Havale Nasıl Yapılır

İş Bankası müşterileri cebe havale yapabilmek için internet bankacılığı uygulamasına giriş yaptıktan sonra para aktarma menüsü altında yer alan havale sekmesi içerisindeki Cebe havale seçeneğini seçerek cep telefonu numarasına para transferi gerçekleştirebilir.

Bankamatikler üzerinden cebe havale yapacak kişilerin para transferi menüsüne giriş yaptıktan sonra cebe havale gönderme seçeneğine tıklayarak cep telefonu numarasına havale yapması mümkün olur.

İşCep mobil uygulaması aracılığıyla cep telefonu numarasına para transfer edecek kişilerin havale sekmesi içerisinde yer alan cebe havale menüsü içerisinden cep telefonu numarasına havale yapması mümkün olur.

Cebe Havale ile Gelen Para Nasıl Çekilir

Cep telefonu numaranıza ithafen bir gönderim yapıldıysa yapmanız gereken tek şey bankamatiğe giderek kartsız işlemler menüsüne tıklamak ve para çekme butonunun ardından cebe havale para çekme menüsü içerisinde sizden istenen bilgileri girerek paranızı çekmektir.

Cebe havale yöntemiyle gönderilen para için parayı çeken kişiden herhangi bir ücret tahsil edilmez, parayı gönderen kişi gönderim maliyetini ödemek durumundadır.

Sıkça Sorulan Sorular

Cebe havale ile en az 20 TL, günde en fazla 500 TL, haftada en fazla 1000 TL, ayda en fazla 1500 TL gönderim yapmak mümkündür.

İş Bankası cebe havale işleminin iptali için en kısa sürede hemen banka çağrı merkezi ile iletişime geçilmelidir.

Cebe havale maliyeti internet bankacılığı uygulaması için 7,5 TL, mobil bankacılık uygulaması için 7,5 TL, bankamatik için 11 TL olarak belirlenmiştir. Bu bedel gönderenden alınır, alıcı hiçbir kesinti olmadan parasını alacaktır.

18 yaşından küçük kişiler cebe havale yapamayacağı gibi cebe havale ile para çekimi de yapamazlar.

Parayı çekmek isteyen kişi cebe havale yapıldığı ile ilgili SMS bildirimi alır, alıcı SMS’i aldıktan sonraki 24 saat içerisinde herhangi bir İş Bankası ATM’sine gitmeli ve kartsız işlemler menüsü altında yer alan para çekme > cebe havale para çekme adımlarını takip etmeli ve TC kimlik numarasını, cep telefonu numarasını ve bankaya kayıtlı cep telefonu numarasını girerek cebe havale tutarıyla kendisine gelen SMS’teki 8 haneli referans kodunu girmelidir.

İs Bankasi Cebe Havale İslemi
iş bankası cebe havale yapma

Cebe havale ile gönderilen tutar 24 saat içerisinde çekilmezse bakiye 3 saat içerisinde gönderici hesaba iade edilir.

Aynı kişiye günde en fazla 2 defa toplamda 500 TL’yi, haftada 4 defa toplamda 1000 TL’yi, ayda 6 defa toplamda 1500 TL’yi aşmayacak şekilde cebe havale yapmak mümkündür.

Cebe havale sadece TL cinsiyle yapılabilir.


Hikmet Ilgaz

Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunu, evli ve 1 çocuk babası, bankacılık ve finans alanında araştırmalar yapıyor, bu araştırma sonuçlarını buradaki blogunda paylaşıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu