Hayvancılık İçin Devlet Teşvikleri ve Destekleri
Devletimiz ekonominin kalkınması ve enflasyon değerlerinin dengeli şekilde ilerlemesini hedef alarak, KOSGEB kurumu aracılığı ile bazı destekler vermektedir. KOSGEB kurumu her yıl açıklamış olduğu veriler ve düzenlemeler ile, birçok destek vermekte fakat bu destekleri bazı şartlar altında değerlendirmektedir. Devletimiz hayvancılık konusunda gereken önemi her geçen gün vurguladığı gibi, hayvancılık için destek ödemelerini ön planda tutmuştur. Eğer sizlerde hayvancılık üzerine bir iş yapacak ve gereken teminatı bulamıyorsanız, KOSGEB’e ya da TKDK kurumuna başvuru yaparak, istediğiniz kredilere ulaşabilirsiniz. Bu kredilerin birçoğu geri ödemesiz olduğu gibi, birçoğu da yüzde sıfır faiz ile verilmektedir. Sizler için verilen tüm kredileri araştırdık ve detaylı olarak yazımızda aktardık. Bunun yanı sıra istenilen belgeler ve başvuru şekilleri de, genel olarak aynıdır ve tüm süreçler birbiri ile benzerlik göstermektedir.
Hayvancılık İçin devlet destekleri
- Çoban istihdam desteklemesi(250 ve üzerinde küçükbaş hayvanı olan çobanlara 50 bin TL hibe desteği)
- 5 sene geri ödemesiz hayvan kredisi(50-100 arasında koyun veya küçükbaş hayvan almak isteyenler için 500 bin TL’ye kadar 5 sene sonra geri ödemeli kredi)
- Tavuk çiftçiliği kredisi(Tavuk çiftliği kurmak ve bu çiftliği, yumurta yetiştiriciliği, hindi yetişticiliği, kaz, ördek yetiştiriciliği etlik piliç yetişticiliği, kuluça tesis açmak için 30 bin TL hibe veriliyor)
- Küçükbaş hayvancılık için 30 bin TL hibe
- Arcılık kredisi(Düşük faizli ve 1 yıl sonra geri ödemeli)
Hayvancılık destekleri nasıl alınıyor?
İlk olarak sizlerin mutlaka kobi platformu üzerinde olmanız gerekiyor.
Daha sonra ise;
- KOSGEB veri tabanına kayıt olmanız
- Kobi beyannamesi ve bilgi dokümanı doldurmanız ve bunun çıktısını almanız
- Gerek duyuluyorsa eğer, iş planı projesi hazırlamanız
- Veri tabanına giriş yaparak sağ menüde ihtiyaç duyulan destek programına başvuru yapmanız.
Gerekiyor ve adımlar bu şekilde ilerliyor.
Hayvancılık desteklerinin şartları nelerdir?
Kırsal alanda ( köy, mera, yayla, vb. ) yapacağınız büyükbaş süt hayvancılığı veya etçil hayvan yetiştiriciliği için alacağınız canlı büyükbaş ( inek, dana, düve, manda vb. ) hayvan alımları ile kuracağınız çiftliğiniz için devlet tarafından bazı hibeleri ve kredileri alabilirsiniz. IPARD programı kapsamında 2020 yılına kadar verilmesi planlanan büyükbaş hayvancılık, arıcılık ya da tavukçuluk hibe ve kredilerini belirtilen şartlara göre yararlanabilirsiniz. Belirlenen bazı illerde ve sektörlerde yapacağınız hayvancılık için destek çağrılarından sonra, başvuru yaparak çiftlik giderleri dahil olmak üzere bir çok verilen teşvik kampanyalarını tercih edebilirsiniz.
Devlet son zamanlarda verilen kredilerin oranlarını bir hayli dip seviyelere indirgemiş ve aranan şartları da yeniden değerlendirmiştir. Bu krediler ve hibeler hakkında detaylı bilgi vermek ve her türlü ayrıntılı noktalar için, KOSGEB’in ya da Ziraat Bankası’nın paylaşımlarını takip edebilirsiniz.
Sitemiz üzerinden Hayvancılık Hibe Kredileri için Yol Haritası konulu bölümümüz yazımızı ortalama 3 dakikada içerisinde buradan inceleyerek alternatif bilgiler de edinebilirsiniz.