fbpx
Yatırım

THY Hisse Senedi Almanın En Hızlı ve Kolay Yolu

Global ölçekte hava yolu taşımacılığı konusunda hizmet veren en büyük ve değerli kurumlar arasında olan Türk Hava Yolları (THY) halka arz edilmiş ve hisse senetleri borsa da işlem gören şirketler arasında yer almaktadır. Yatırımcılar ve analiz uzmanları tarafından en sık tavsiye edilen hisse senetlerinden olan THYAO hisseleri, geçtiğimiz yıl yapılan uçak alımları ve yeni destinasyonlar sonrasında artmaya başlamıştır. Bu yazımızda sizlere sadece işlemin nasıl ve hangi yollardan yapıldığı üzerine bilgi vererek; THY Hisse Senedi Nasıl Alınır izah edeceğiz.

Not: SPK mevzuatı gereği bu içerikte yer alan bilgilerin yatırım tavsiyesi olmadığını hatırlatmak isteriz. Sadece işlemin nasıl yapılacağı konusunda bilgilendirmeden ibarettir.

THYAO Hisseleri

Türk Hava Yolları’nın hisseleri borsa da THYAO adıyla işlem görmektedir. Uzmanların en çok önerdiği hisseler arasında yer alan THY hisselerinin portföyde bulunması diğer yatırımlar konusunda biraz daha fazla risk alınmasına imkan vermektedir. Güvenli limanlardan birisi olarak tasvir edilen THY, dünya üzerinde en fazla yolcu taşıyan hava yolu firması olmayı başarmıştır.

2017 yılının yalnızca 6 aylık dönemi içerisinde toplamda 30.3 milyon yolcu taşıyan THY, bu başarısıyla adını rekorlar kitabına yazdırmıştır. Dünya üzerinde toplamda 300 noktaya yolcu taşıma imkanı olan THY’nin bu büyümesi yapılan yeni uçak alımı ve destinasyon duyuruları sonrasında artmıştır.

Türk Hava Yolları (THY) Hissesi Nasıl Alınır?

Hisse senedi almaya başlayabilmek için öncelikle bir aracı kurumda açılmış yatırım hesabı sahibi olunması gerekmektedir. Söz konusu yatırım hesabının SPK tarafından yetkilendirilmiş bir kurumda açılmış olması şarttır.

Hangi aracı kuruluşla çalışılacağı tamamen tüketicinin tercihine bağlıdır. Günümüzde yararlanılabilecek onlarca farklı aracı kurum vardır ve her biri farklı komisyon oranları, farklı teknolojik altyapı ve farklı tarzda danışmanlık hizmetleriyle müşterilerini memnun etmeye çalışmaktadır.

Hangi aracı kurumla çalışılacağına karar verildikten sonra ilgili kurumla iletişime geçilmeli ve yatırım hesabı açılışı için gerekli olan evraklar kuruma ulaştırılmalıdır.

Hesap açılışı gerçekleştirildikten sonra yatırım hesabına para transferi gerçekleştirilmelidir.

Yatırım hesabına para transferi gerçekleştirildikten sonra hisse senetleri ekranından THYAO hissesine erişilebilir. Ne kadar alım yapılacağına karar verildikten sonra alım emri kaydedilebilir ve hisse senedi alımı başarıyla tamamlanmış olur.

Hisse Senedi Alım Satımı Nasıl Öğrenilebilir?

Hisse senedi piyasaları daha önce işlem yapmamış kişiler ve yeni başlayanlar için oldukça karışık görülebilir fakat piyasanın işleyişi en basit haliyle şirkete ortak olmakla ilgilidir. Dolayısıyla ortak olunacak şirketin değer kazanıp kazanmayacağı üzerine düşünülmesi gerekir ve bu yorumu yapabilmek de ancak eğitim sonrasında elde edilebilecek bir yetenektir.

thy hissesi almanin en hizli ve kolay yolu
thy hissesi almak

Uzman yatırımcılar, sanal hesaplarda işlem yapmaya başlamadan ya da videolar izlemeden önce kitap okunmasını tavsiye etmektedir. Hali hazırda satın alınabilecek yüzlerce eğitim kitabı vardır ve her biri ayrı ayrı değerlidir. Yatırım yapmaya başlayacak kişiler öncelikle kendi araştırmasını yapmalı ve hangi kitapla başlayacağını seçmelidir. Öğrenme amacıyla kitap okuyan bir kişi için hangi kitapla başlandığının hiçbir önemi yoktur, ancak kitabın yazarının ya da kitaptaki bilgilerin değerli olduğundan emin olunmalıdır.

Sitemizde yatırım araçlarını değerlendirdiğimiz bir başka yazımız olan Son 3 Yılda Dolar Ne Kazandırdı 10 Bin tL Ne Kadar Oldu konulu bölümümüze buradan göz atıp, farklı yatırım kanallarını da değerlendirmeye alabilirsiniz.


Etiketler

Hikmet Ilgaz

Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunu, evli ve 1 çocuk babası, bankacılık ve finans alanında araştırmalar yapıyor, bu araştırma sonuçlarını buradaki blogunda paylaşıyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı