Sağlık Sigortasının Kapsamları Nelerdir Ölümde Ödeme Yapar mı
Özel sağlık sigortası sayesinde meydana gelebilecek çeşitli olumsuzluklar nedeniyle tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyulması halinde oluşan maliyetlerin sigorta şirketi tarafından karşılanması mümkün hale getirilir. Kişiler, sigorta poliçesinin ne kadar teminatla oluşturulacağını ve neleri kapsayacağını kendisi belirleyebilse de ortak şartlar söz konusudur. Bu kapsamda sağlık sigortasının kapsamları nelerdir vefatta ödeme yapar mı, bilinmesi gereken detaylar ve türevi konulara değinilmesi yararlı olacaktır.
Özel Sağlık Sigortası Neleri Kapsar
Özel sağlık sigortasının neleri kapsadığını iki ayrı başlık altında incelemek gerekir. Çünkü her biri kendi özelinde farklı ekle çıkar modeline sahiptir.
Ayakta Tedavi
Ayakta tedaviyi gerektirecek şiddette meydana gelen olumsuzluklar durumunda doktor muayenesi, alınacak ilaçlar, fizik tedavi ve rehabilitasyon, röntgen, tahlil vb. masrafların tümü sigorta şirketi tarafından karşılanır.
Yatarak Tedavi
Yatarak tedavi olmayı gerektirecek şiddette meydana gelen olumsuzluklar karşısında uygulanacak tedavinin masrafları, hastanede yatılması kaynaklı maliyetler, kemoterapi, radyoterapi vb. maliyetlerin tamamı sigorta şirketi tarafından karşılanır.
Özel Sağlık Sigortası Neleri Kapsamaz
Özel sağlık sigortasının neleri kapsamadığı Türkiye Sigortalar birliği tarafından açıkça ifade edilmiştir.
- Savaş ya da iç karışıklık gibi nedenlerle oluşan ortamdan dolayı meydana gelen çeşitli sorunlar,
- Suç işlerken ya da suç işlemeye yönelik bir davranışta bulunurken meydana gelen çeşitli sorunlar,
- Tehlike altındaki kişileri ya da malları korumak haricinde bilerek ve isteyerek tehlike altına girilmesi nedeniyle oluşan olumsuzluklar,
- Uyuşturucu madde kullanılıyor olması,
- İntihara teşebbüs edilmesi nedeniyle oluşan çeşitli sorunlar.
Eğer poliçeye dahil olacağı özellikle belirtilmediyse şu durumlar da özel sağlık sigortasının kapsamı dışında bırakılmaktadır:
- Deprem, sel ya da yanardağ püskürmesi sonucu meydana gelen olumsuzluklar,
Vefat Edilmesi Halinde Özel Sağlık Sigortası
Özel sağlık sigortası tedavi masraflarıyla ilgili hazırlanan bir poliçedir yani bu sigortanın imkanlarından yararlanılabilmesi için yaşıyor olmak gerekir.
Eğer tedavi devam ederken kişi vefat ederse tedavi sürecinde ve devamında oluşan maliyetlerin tamamı sigorta şirketi tarafından sigortalının varislerine ödenir.
Kişilerin vefat karşısında teminat talep edebilmesi için hayat sigortası yaptırması gerekir. Hayat sigortası vefat durumunun oluşması halinde kişinin varislerini ve alacaklılarını koruyan, bunun için geliştirilmiş özel bir sigorta ürünüdür.
Sağlık Sigortasının Faydaları
Özel sağlık sigortası yaptırılmasının çeşitli faydaları vardır. Bu faydalar şu şekilde listelenebilir:
- Özel sağlık sigortası sayesinde önceden kestirilemeyen durumlar nedeniyle oluşan rahatsızlıklar için karşılaşılan tedavi masraflarının büyük bir kısmı ya da tamamı sigorta şirketi tarafından karşılanabilir,
- Poliçe sahibi dilediği hastanede ya da doktorla tedavi sürecini devam ettirebilir,
- Maddi açıdan ciddi bir güvence sağlar.
Özel Sağlık Sigortası Nasıl Yaptırılır
Kişiler sigortasının kapsamının ne olacağına karar verdikten sonra sigorta şirketleriyle görüşerek fiyat teklifi almaya başlar. Fiyat teklifleri sonrasında hangi şirketin ne şekilde prosedür uyguladığı da dikkate alınarak bir karar verilir. Bu kararın ardından ilgili sigorta şirketinin herhangi bir şubesi aracılığıyla poliçe hazırlanır ve sağlık sigortasının kapsamı altına girilir.
Sitemizde yer alan Kişi Ölürse Kredi Borcu Ne Olur Hayat Sigortası Devreye Girer mi konulu yazımızı da buradan https://onlinekrediler.net/kisi-olurse-kredi-borcu-ne-olur-hayat-sigortasi-devreye-girer-mi/ okuyabilir, bunun yanı sıra Sigorta kategorimizden ilgili alternatif bilgilere ulaşabilirsiniz.