fbpx
Hibe KredilerKosgeb Kredileri

KOSGEB Fuar Giderleri İçin Geri Ödemesiz Hibe Destekler

Fuarlar ticari anlamda kısa sürede gerek yurt için ve gerekse de yurt dışı çok fazla kişiye yani müşteriye ulaşabildiğiniz önemli ticari organizasyonlardır. KOSGEB tarafından KOBİ ve işletmelere verilen destekler arasında fuar desteği de bulunmaktadır. Bu yazımızda fuarlar ve KOSGEB destekleri ile ilgili sorulara cevap vermek adına 2019 yılı itibariyle güncel bilgilerle derlediğimiz KOSGEB Fuar Giderleri İçin Geri Ödemesiz Hibe Destekler konusunu sizler için ele almaya çalışacağız.

KOSGEB Fuar Giderleri İçin Geri Ödemesiz Hibe Destekler
KOSGEB Fuar Hibe

KOSGEB Fuar Desteği nedir?

Ülkemizde her yıl farklı sektörlerde birçok fuar düzenlenmektedir. Bu fuarlara stant ile katılmanız ve maliyetlerinizi belli oranlara kadar karşılamanız için, KOSGEB tarafından sunulan Kosgeb Fuar Desteği alabilirsiniz.

KOSGEB Fuar Desteği Ne Kadar?

Destek üst limiti:

  • Yurt İçi Uluslararası İhtisas Fuarlarında 150 (yüzelli) TL/m²,
  • Yurt İçi İhtisas Fuarları ve İzmir Enternasyonal Fuarı’nda 100 (yüz) TL/m²’dir.
  • Destekleme alanı her bir fuar katılımı için işletme başına azami 50 (elli) m²’dir.

Program süresince en fazla verilen destek tutarı 45.000 (kırkbeşbin) TL’dir. Bu üç yıllık süreyi tamamen kapsar. Fuar başına maksimum verilen destek 7.500 TL ve 5.000 TL’yi hiçbir şekilde geçemez.

KOSGEB Fuar Desteği Şartları

http://destek.kosgeb.gov.tr adresinden şifrenizle giriş yaparak, eğer uygun programınız bulunuyorsa bu desteği alabilirsiniz. Online olarak başvuru formunu hazırlayabilir ve çıktısını kaşeleyip-imzalayıp ardından belirtilen belgeler ile Müdürlüğümüz Başvuru Birimine teslim edebilirsiniz.

KOSGEB Fuar Desteği İçin İzlenecek Yol Haritası

İlk adım KOSGEB üyeliğidir ama üyeliğiniz varsa bu kısımı dikkate almayın. Bu aşamada KOSGEB üyeliği için alınan kullanıcı adı ve şifre ile destek.kosgeb.gov.tr adresi üzerinde kullanılacaktır. Fakat kaydı olmayanlar, diğer adımlara geçemez. Kayıt olduktan sonra, dilekçe iletmeniz gerekiyor. destek.kosgeb.gov.tr sisteminden doldurulup çıktısı KOSGEB’e kaşeli ve imzalı şekilde teslim edilmelidir.

Yukarıdaki işlemler bittikten sonra Genel Destek Programı Taahhütnamesi doldurulup çıktısı KOSGEB’e kaşeli ve imzalı şekilde teslim edilmelidir. Devamında Yurt İçi Kosgeb Fuar Desteği Başvuru Formu destek.kosgeb.gov.tr sisteminden doldurulup çıktısı KOSGEB’e teslim edilmelidir.

İşletmenin Organizatör Kuruluş ile yapmış olduğu Fuar Başvuru / Katılım Formu (İşletmenin Meslek Kuruluşundan yer temin etmesi halinde Meslek Kuruluşu ile Fuar Organizatör Kuruluşu arasında yapılan sözleşme iletilmelidir)

 Ödeme Talebi İçin Gerekli Evraklar:

Bu aşamada KOSGEB üyeliği için alınan kullanıcı adı ve şifre kullanılacaktır.

1.Yurt İçi Fuar Desteği Ödeme Talep Formu destek.kosgeb.gov.tr sisteminden doldurulup çıktısı KOSGEB’e teslim edilmeli.

  1. İşletme adına düzenlenmiş Organizatör Kuruluş faturası (İşletmenin Meslek Kuruluşundan yer temin etmesi halinde Meslek Kuruluşu tarafından kesilen fatura ya da ek olarak fatura yerine geçen bir belge)
  2. İşletme tarafından fatura tutarının tamamının Organizatör Kuruluşa / Meslek Kuruluşuna ödendiğini dair belgeleyen bir banka dekontu

Yurtiçi Fuarına katılan tüm KOBİ’ler destek alabiliyor mu?

Öncelikli olarak söylemek isteriz ki tüm KOBİ’ler bu destekten faydalanamıyor. Bir önceki yılın toplam fuar alanının %40’ı oranında bir fuar alanı desteği veriliyor. Bu sebeple ilk başvuran işletmelerin destek alma şansı çok daha yüksek olması ile beraber, sizlerin şansıda sonradan başvurursanız eğer çok düşecektir. Başvuru formunu doldurmanız esnasında desteklenen fuar alanının dolması durumunda, sizlere uyarı niteliğinde bir ekran açılacaktır. Eğer alan boşsa, bu desteği sorunsuz şekilde alabilirsiniz.

KOSGEB Ödemeleri Ne Zaman

KOSGEB den alacağınız desteklerde bilindiği üzere; öncelikle harcamalar sizin tarafınızdan yapılmakta, yapılan bu harcamaların faturalarının KOSGEB e dosya ile birlikte ibrazı sonrasında KOSGEB kurulu tarafından değerlendirilerek uygun görülmesi halinde ödeme yapılmaktadır. Bu konuda yanlış bilinen husus; KOSGEB ‘in herhangi bir harcama yapmadan başvuruculara ödeme yaptığı yönündedir ancak söylediğimiz üzere; öncelikle harcamalar yapıldıktan ve ödemesi gerçekleştirildikten sonra KOSGEB e başvuru mümkündür. KOSGEB parayı ne zaman öder sorusunun cevabı ise; başvuruda bulunduğunuz KOSGEB biriminin iş yoğunluğuna göre değişkenlik gösterebilmektedir. Takribi olarak bir süre verecek olursak; 1-3 ay içerisinde ödemelerin geri alınabilmesi mümkündür.

KOSGEB üzerinden hibe ve faizsiz kredi desteklerinden yararlanabileceğiniz tüm sektörler (daha önceden onay alanlar) konulu bölümümüze de buradan https://onlinekrediler.net/hibe-destegi-kosgeb-ten-onay-alan-ornek-sektorler/ göz atabilirsiniz.


Hikmet Ilgaz

Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunu, evli ve 1 çocuk babası, bankacılık ve finans alanında araştırmalar yapıyor, bu araştırma sonuçlarını buradaki blogunda paylaşıyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu