fbpx
Çiftçi KredileriDevlet YardımlarıHibe KredilerTarım Kredileri

Hibe Desteği İle Traktör Almak İstiyorum Diyenlere Yol Haritası

Çiftçinin olmazsa olmaz demirbaşlarından birisi de hiç şüphe yok ki traktörüdür. Hatta traktörün ortaya çıkması ile birlikte dünya genelinde çiftçiliğin çok ciddi anlamda yol kat ettiği ve üretimin arttığını da ayrıca belirtmek gerekiyor. Traktör böyle demirbaş olması hasebiyle; takdir edileceği üzere belli bir mali değere sahip olmakla birlikte, maalesef rakamların da hiç basit miktarlarda olmadığı görülecektir. Bundan dolayı; çiftçinin mali anlamda desteklenmesi ve traktör satın alımı konusunda önündeki engellerin kaldırılması adına devlet tarafından traktör kredisi, hibe desteği vs gibi bir takım destekler yer almaktadır. Kısaca şimdi bu traktör kredi finansman hibe desteklerinden kimler nasıl ne şartlar altında yararlanabilir etraflıca izah edelim.

Devlet hibe destekli traktör kredisi nasıl alınır?

Devletimiz esnaf olmak için iş yeri açanı, hibe kredi ile hayvan olarak büyükbaş ( manda, inek, dana ) küçükbaş ( koyun, keçi ) kanatlı hayvan ( Tavuk, bıldırcın, hindi ) vb hayvan kredisi almak isteyenleri T.C. Ziraat bankası ile muhatap ederken, hibe traktör kredisi almak isteyen bireylerimizi ise TKDK ile IPARD programları ile olanak sunulmaktadır. TKDK genel bir ifade ile, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun kısaltmasıdır. Bir çok ilimizde il koordinatörlükleri olan bu kurum, desteklenen bölgelerde hayvancılık veya çiftçilik işleri ile uğraş veren vatandaşlarımıza, hibe teşvikli traktör veya tarım makineleri, aletleri alımları için kaliteli destekler sunmaktadır. 2016 yılı itibarı ile hibe tarım aletleri teşvikleri ile desteklenen iller, aşağıda detaylı olarak aktarılmıştır.

Devlet Hibe Traktör ve Tarım Makineleri Destekleri Olan İller

Devlet hibe traktör kredisi olarak belirlediği illere alınacak olan traktörlerde, yalnızca %50’lik bir ödeme yapıyor. IPARD programı kapsamında faydalanarak %50 hibeli traktör veya tarım aletleri, makineleri almak isteyen çiftçilerimizin aşağıdaki listede yer alan illerde veya ilçelerinde kayıtlı olarak çiftçilik belgeleri olmaları istenmektedir.

enizli, Çankırı, Elazığ, Giresun, Karaman, Erzincan, Kütahya, Kastamonu, Manisa, Muş, Mardin, Mersin, Uşak, Nehşehir, Amasya, Balıkesir, Afyon, Diyarbakır, Erzurum, Çorum, Isparta, Kahramanmaraş, Hayat, Kar, Malatya, Konya, Samsun, Ordu, Şanlıurfa, Sivas, Trabzon, Tokat, Ağrı, Aksaray, Van, Yozgat, Ardahan, Aydın, Ankara, Bursa, Çanakkale, Burdur,

T.C. Ziraat Bankası Traktör Kredisi Başvuru İşlemleri

Devlet destekli traktör kredisi imkanlarını veren bir diğer diğer kamu kurumu da T.C. Ziraat bankasıdır. T.C. Ziraat bankası kayıtlı olarak çiftçilik yapan yani ÇKS belgesi olan çiftçilerimize 5 yıl geri ödeme imkanlı şekilde, düşük faizli kredi kolaylığı sunmaktadır. İster sıfır, isterse 5 yaşına kadar ikinci el traktör kredisi almak istediğiniz zaman, şartları sağlamanız durumda T.C. Ziraat bankasından uygun faizli traktör kredisini sizlere vermektedir. Üstelik az öncede belirtmiş olduğumuz gibi bu kredinin faizleri oldukça düşük tutulmuş ve sizlerin traktör alabilmesi için yeniden düzenlenmiştir.

traktör hibe desteği
hibe destegi ile traktor almak istiyorum diyenlere yol haritasi

Ziraat Bankası Traktör Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılıyor?

Her bankada olduğu gibi T.C. Ziraat bankası da kendisinden kredi kullanacak olan vatandaşlara, bazı şartları tamamlaması istenmektedir. Devlet destekli olarak tarım makineleri, aletleri veya traktör almak isteyenler alacakları krediye tam karşılık olarak, kayıtlı olan hayvanları veya arsa, tarla gibi taşınmazlarını ipotek ettirmek zorundadırlar.

Buna ek olarak bazı hallerde T.C. Ziraat bankası tarım aletleri, makineleri veya traktör alacak olan bireylerden, kefil isteyebiliyor. Tüm bu şartları sağlayan çiftçilerimiz devlet destekli traktör kredisi başvuru işlemlerini, en yakın T.C. Ziraat bankası birimlerine bizzat yazılı olarak yapabilirler.


Hikmet Ilgaz

Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunu, evli ve 1 çocuk babası, bankacılık ve finans alanında araştırmalar yapıyor, bu araştırma sonuçlarını buradaki blogunda paylaşıyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. ben şimdi biraz kötü konuşacağım kimsede kusura bakmasın Atatürk zamanında bir avuç bozuk para ile Amerika’dan traktör alırken şimdi geldiğimiz duruma bak milletle resmen dalga geçiyorlar. Tarımda gelişme tarımda yükselme nasıl olur kendi tohumun ile üretim ile dışa bağımlı olmamak ile olur bakıyoruz ki kendi tohumumuzu ekmemiz yasak İsrail tohumu ekeceksiniz neden bire 10 veriyor ama toprağında anasını ağlatıyor Maalesef bize sunulan bu tohum ülkede ki tarımı bitirmek ve yok etmek kültürü bitirmek ve yok etmek politikasından başka bir şey değildir.Tarım ülkesi olan Türkiye dışarıda saman alıyor şaka gibi geliyor değil mi ama maalesef gerçek Konya ovasında çiftçi toprağını işleyemiyor neden borcundan dolayı satılan traktörü ile tarlayı sürmediğinden ama devlet her çıktığında biz böyle yaptık biz şöyle yaptık siz tarımı bitirmekten başka bir şey yapmadınız.Bu ülkeye Atatürk’ün yolundan giden biri lazım 5 yıllık 10 yıllık kalkınma planları ile ülkede gerçek yerli ve milli ruhu harekete geçirecek biri işte o zaman tarımda ileriye gideriz dışa bağımlılığımız azalır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu