fbpx
Kripto Para

XRP Nedir? Ripple Fiyatı Ne Kadar? 

Bitcoin ve kripto para piyasasının yükselişi ile pek çok insanın dikkati kripto borsalara yönelmiştir. Geleneksel borsaları geride bırakacağı söylenen Bitcoin borsası, son yılların en çok konuşulan konularından biri haline gelmiştir. Tüm gözlerin kripto borsasında olduğu son haftalarda; XRP öne çıkan alt coinlerden biri olmuş, pek çok borsada sık aranılan coinler arasına girmiştir. Bitcoin değerinin düşmesi ile alt coinler de etkilenmiş, fiyat değişimleri anlık takip edilir duruma gelmiştir. Bu süreçte Ripple’a güvenenler, grafiklerini inceleyenler ve merak edenler de artmıştır. Peki XRP nedir? Ripple fiyatı ne kadar? XRP hacmi nedir? Ripple’a dair tüm merak edilen sorulara cevap oluşturması adına yazımızı okuyabilirsiniz. 

ripple coin almak

Ripple Nedir?

Ripple, 2012 yılında kurulmuş ve günümüze kadar yüzlerce firmayı networküne katmış bir şirkettir. American Express, Santander, Lemonway, Novatti gibi pek çok ünlü müşterisi olan şirket, hızlı bir büyüme gerçekleştirmiştir. Ünlü müşterileri, Ripple’ın uluslararası finansal işlemlerde güvenilir bulunmasının sebeplerinden biri olarak gösterilmektedir. Ripple’ın tarihsel arka planı şirketin kuruluşundan yıllar önceye dayanmaktadır. Projeyi; 2004 yılında temellendiren Ryan Fugger, 2012 yılında Ripple’ın kurucuları olan Jed McCaleb ve Chris Larsen’e devretti. Projenin devralınması ile aynı yıl Ripple kuruldu.  Fakat 2015 yılına kadar şirketin ismi Ripple değildi. Ripple; bir yandan ödeme ağı olarak hizmet verirken bir yandan da kripto para (XRP) olarak bilinmekte. Çoğu kripto paranın aksine, Ripple tamamıyla merkeziyetsiz bir coin değil. Bu nedenle şirketler tarafından kullanımının tercih edildiği söylenmekte. Peki Ripple’ın diğer alt coinlerden farkı ne? Neden öne çıkmakta?

Ripple Avantajları

Ripple’ın son dönemlerde bu kadar konuşuluyor olmasının bir takım nedenleri bulunmaktadır. Bu nedenleri şöyle sıralayabiliriz;

  • Bitcoin ve pek çok coinin merkeziyetsiz oluşunu eleştirerek, para değerlerini soyut ve güvenilemez bulan kişiler bulunmakta. Ripple bu noktada, değerlerini şirkete dayandırması nedeni ile güvenilir görülmekte. 
  • Dünya genelinde 50’nin üzerinde farklı borsada Ripple listelenmekte. Bu nedenle pek çok borsa takipçisi tarafından ulaşılabilir bir konumu var. 
  • Ripple, işlemlerinde blockchain teknolojisi kullanması sayesinde hızlı ve güvenilir bulunmakta. Dünya üzerindeki herhangi bir noktaya transfer hızının yaklaşık 4 saniye kadar az bir vakit aldığı belirtilmekte. 
  • Ripple ağının alt yapısı sık sık övülmekte ve kaldırabileceği işlem kapasitesinin büyüklüğü vurgulanmakta. 

Ripple Fiyatı

Ripple (XRP) öne çıkan bir takım özellikleri nedeni ile son zamanlarda çok sayıda insana avantajlı bir yatırım seçeneği sundu. Fakat Bitcoin’in düşüşü, diğer alt coinler gibi XRP seviyesini de etkiledi. Piyasanın gerilemesi; Çin, Hindistan gibi ülkelerde oluşan manipülasyonlar derken bir de Elon Musk’ın sosyal medya açıklamaları Ripple’ı etkiledi. Coin uzmanı olarak çalışan insanların bir kısmı Ripple’ın diğer coinler kadar etkilenmediğini belirtmekte. Daha güçlü bir alt yapı sahibi olduğunu öne süren bazı yorumcular, Ripple’ın destek ve direnç seviyelerini kendi grafik yorumları ile açıklamakta. Ripple’ın güncel fiyatını öğrenmek için anlık olarak kripto borsalarına rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Buna ek olarak Ripple grafiklerini, güvendiğiniz uzmanların paylaşımları ile inceleyebilirsiniz. Dilerseniz XRP gibi enerji dostu kripto paralardan bahsettiğimiz yazımızı da okuyabilirsiniz.


Etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı