fbpx
İş FikirleriTicaret

Ne Üzerine Dükkan Açayım Diyenlere 15 İlginç Fikir

Girişimci olmak ve kendi işini kurup kendisi için para kazanmak isteyen kişilerin düşük sermayeyle de işe başlaması mümkün. İyi bir pazarlama stratejisi ve kaliteli ürünle hiç beklenmedik başarılara imza atılabilir. Bu kapsamda farklı bir perspektif katması adına iş fikrine ihtiyacı olanlar, ne üzerine dükkan açayım diyenler için 15 ilginç fikrin bir arada derlenmesi yararlı olacaktır.

Yapılan bir araştırmanın ortaya koyduğuna göre ortalamada her insan 2 veya 3 defa ciddi şekilde kariyer değişikliği yapmayı düşünüyor. Bu kapsamda bazıları harekete geçip kendi işini kurarken bazıları bunu bir ukte olarak içerisinde taşıyor. Sabah 9 akşam 5 şeklinde gelenekselleşen çalışma düzeninin dışına çıkmak, potansiyelini keşfetmek ve gerçekten çalışmak isteyen girişimciler için tutacak iş fikirleri..

 1 – Muhasebecilik

Her yerde muhasebeci olduğunu düşünmeniz oldukça normal, ancak büyük bir pazarda yer almaktan ve bu pazardan küçük bir pay almaktansa küçük bir pazardan büyük bir pay almaya odaklanmanız ciddi şekilde para kazanmanızı sağlayabilir. Muhasebecilik eğitimi almanız gerekecektir, ancak işin en önemli kısmı alacağınız bu eğitim değil işinizi nerede kuracağınızdır. Çevrenizle görüştükten sonra kendiniz de gözlem yapmak adına çeşitli şehirlere gidin ve muhasebeci ihtiyacının olduğunu keşfettiğiniz yerlere odaklanın, her ne kadar böyle bir yer olmadığını düşünseniz de aslında potansiyelin ne kadar yüksek olduğunu gördüğünüzde şaşkınlığa uğrayacaksınız.

İşe başlamadan önce sizi diğerlerinden ayıracak en azından bir şey bulmanız gerekiyor ve bu bir şey de müşterileriniz için gerçekten ayrıcalık hissi uyandırmalı.

2 – Bisiklet Tamirciliği

Hakkında hiç konuşulmuyor, dile getirilmiyor fakat gözler önünde hızla gelişen bir sektör de bisiklet sektörü. Bisiklet satışları geçtiğimiz 10 yıl içerisinde neredeyse her yılda bir önceki yıla göre % 30 arttı ve hepsiburada tarafından yapılan açıklama da bunu tescilledi. İnsanlar giderek daha fazla bilinçleniyor ve bisiklet satın alarak gitmek istediği yere bisikletle gitmeyi tercih ediyor. Böylesine hızlı gelişen bir sektörün içerisinde doğrudan satış odaklı yer almak rekabet konusunda ilk başta dezavantaj yaşanmasına neden olabilir fakat zaten satılan bisikletleri tamir ediyor olmanız kurumunuzun kendi müşteri kitlesinin oluşmasını da sağlayacaktır.

Bisiklet kullanıcıları genellikle eğitimli ve bilinçli insanlardır, teknolojiyi, etrafında gelişen olayları yakından takip ederler. Dolayısıyla belirli aralıklarla bisiklet turu, yarışı gibi etkinlikler düzenlemeniz ve çok düşük maliyetlerle müşteri kitlenize adınızı duyurmanız kolay olacaktır. Sosyal medyayı etkin kullanmaya da başladığınızda hiç ummadığınız başarılara imza atabilirsiniz.

3 – İş Planı Hizmeti

Eğer sürekli aklınıza fikirler geliyorsa ve neden yapılmadığını düşünüyorsanız yaratıcı fikirlerinizi bir iş planına çevirerek para kazanabilirsiniz. İş planı hızmeti için size başvuracak olan müşterileriniz bir problemle gelecek ve bunun en maliyetsiz şekilde hızlıca çözülmesini isteyecektir. Dolayısıyla baskı altında çalışmaktan keyif alıyor, yaratıcı fikirleriniz olduğunu düşünüyorsanız iş planı hazırlayabilirsiniz.

Ek olarak her geçen gün sayısı artan devlet destekleri için de projeler hazırlanması gerekmektedir. Yani bu desteklerden yararlanmak isteyen herhangi bir KOBİ ya da esnaf mutlaka iş planı hazırlayarak bu kurumlara başvuru iletmektedir. Dolayısıyla bunu yapamayan ya da yapmak istemeyen KOBİ’lerin hazırlaması zorunlu olan iş planlarını siz hazırlayarak para kazanabilirsiniz.

4 – İnternetten Satış Yapmak

İnternetten satış yapmak kolay bir iş değil evet fakat roket bilimi kadar da zor olmadığını herkesin kabul etmesi gerekiyor. Olay yalnızca iyi bir ürün geliştirmek ve bu ürünü satın alacak potansiyel müşterilere erişmekten ibaret. Eğer kendiniz yaratıcı bir teknikle bunun altından kalkabileceğinizi düşünüyorsanız kendi web sitenizi kurarak satış yapmaya başlayabilir ya da mağaza açmanıza imkan veren Gittigidiyor, N11, Amazon vb. sitelerde satış yapmaya başlayabilirsiniz.

5 – Temizlik Hizmeti

Temizlik hizmetiyle ilgili yapılabilecek onlarca geliştirme var fakat en basit haliyle temizlik ihtiyacı olan işletmelerle anlaşarak belirli aralıklarla temizlik hizmeti sunabilirsiniz. Bir abonelik sistemi geliştirmeniz ve bu sistemi satmayı başarmanız halinde sürekli müşteriler elde edecek ve kısa süre içerisinde büyüyebileceksiniz. Ayrıca temizlik hizmetinizin pazarlaması için yüksek miktarda para harcamanıza da gerek yok, doğrudan potansiyel müşterilerinizle iletişime geçerek sunduğunuz hizmeti tanıtabilirsiniz.

6 – Bilgisayar Onarımı

Bilgisayarlara ilgi duyuyor, donanım, ISS, yazılım ve türevi konularda yeni şeyler öğrenmek istiyorsanız bilgisayar tamirciliği yapmanız ciddi gelirler elde etmenizi sağlayabilir. Bilgisayar tamirciliğinin günümüzde pek tutmadığını ya da tutmayacağını düşünebilirsiniz, ancak ağ kurulumu ya da sistem iyileştirmeleri gibi hizmetlerin çevredeki işletmelere satılması halinde iyi paralar kazandırabilen bir iştir.

7 – Boyacılık

Uzun bir süre daha varlığını koruyacak mesleklerden birisi de boyacılıktır. Yüksek kar marjıyla kısa süre içerisinde ciddi paraların kazanılabildiği boyacılık için kısa süren sertifika programı sonrasında hazırsınız demektir. İşinize uzmanlık katmak ve çevre edinmek tabii ki zaman alacaktır, ancak ilk etapta grafiti yapılan alanların temizlenmesi ya da bodrumun boyanması gibi işleri yapabilirsiniz.

Mevsimsel bir iş değildir, işinize uzmanlık katmanız halinde yüksek gelir elde edebilirsiniz, başlangıç masrafı neredeyse yoktur, müşteriler önden ödeme yapar ve bu sayede iş nedeniyle satın almanız gereken malzemeleri bu aldığınız parayla finanse edebilirsiniz. Eğer boyamaya yeteneğiniz olduğunu düşünüyorsanız bu işi yapabilirsiniz.

8 – Ekipman Kiralama

Döverbiçer, araba, traktör, motosiklet, bisiklet ya da aklınıza gelebilecek herhangi bir ekipmanı kiralayarak gelir elde etmeniz mümkündür. Son dönemlerde en çok tutan iş fikirleri genellikle mülkiyetin paylaşılmasıyla ilgiliydi, dolayısıyla gerçekten iyi bir ürünü doğru kişilere kiralamanız halinde kısa süre içerisinde yüksek miktarda gelir elde etmeniz mümkündür.

9 – Huzurevi Açmak

Ortalama yaşam ömrü giderek artıyor ve yaşlanan, ancak bakılması gereken insanlar da yeni bir iş fırsatını doğuruyor. Sürekli gözetim altında tutulması gerekenler başta olmak üzere sadece orada kalmak istediği için orada olacak insanları da hesaba katarsanız mantıklı bir iş planı hazırlayabileceğinizi görebilirsiniz. Ülkemizde özel huzurevi sayısı çok fazla değil buna karşın yaşlı bakım hizmetine olan talep de her geçen gün artmakta. Geçtiğimiz yıllarda devlet desteğiyle başlatılan bir uygulama da bakıma muhtaç fakat bu bakımdan doğan finansal sorumluluğu yerine getiremeyecek yaşlılara asgari ücret düzeyinde ödeme yapılmasıyla ilgiliydi. Dolayısıyla potansiyel müşterilere devlet desteğinin söz konusu olduğu bu sektöre girmeyi ve kaliteli, ayrıcalıklı bir iş kurmayı düşünebilirsiniz.

10 – Depoculuk

Eğer kendinize ait bir dükkanınız zaten varsa ya da satın alabilecek durumdaysanız depo hizmeti sunabilirsiniz. Çevrenizde faaliyet gösteren küçük veya orta ölçekli işletmelerin depo maliyetlerini düşürmek, kullanmadıkları atıl alan nedeniyle ek masrafa katlanmalarının önüne geçmek adına tam kapasite kullanılan bir depo alanı inşa edebilirsiniz. Bu depo alanının içerisinde birden fazla kuruma ait materyaller saklanabilir ve kira sözleşmeleriyle bu malların ne kadar süre deponuzda kalacağını, sözleşme sonrasında kiminle çalışacağınızı rahatlıkla belirleyebilirsiniz. Sürdürülebilir ve ekonomik bir iş planı sayesinde yüksek miktarda para kazanabilirsiniz.

11 – Uzmanlık Kursları Organize Etmek

Bildiği işi farklı kişilere öğretmek ve bundan para kazanmak isteyen uzmanlarla, bu işi öğrenmek isteyen kişileri online ya da fiziksel bir ortamda bir araya getirerek gelir elde edebilirsiniz. Eğer daha önce pazarlama ile uğraşdıysanız ya da altından kalkabileceğinize inanıyorsanız birden fazla kurs organize ederek gelir elde edebilirsiniz.

12 – Kozmetik Dükkanı

Kömür tozu kremi ya da kömür yüz maskesi olarak bilinen bir ürün geçtiğimiz yıl içerisinde küresel çapta en fazla satan kozmetik ürünlerinden birisi oldu. Kozmetik sektöründe yapılan harcamalar ise kömür tozundan ayrı olarak her geçen gün artıyor. Eğer mümkünse kozmetik firmalarının franchising anlaşmalarını imzalayabilir ve kozmetik sektörüne girebilirsiniz.

ne üzerine dükkan açayım
ne uzerine dukkan acayim

13 – Tatlıcı

İstanbul Beyoğlu’nda faaliyet gösteren İnci Profiterol 45 metrekare büyüklüğe sahip bir dükkan içerisinde günde 2 binden fazla satış yapmaktadır. Bu satışların neredeyse tamamını dükkanın içerisinde satan dükkan sahibinin porsiyonu 5 TL’den 375 bin TL’yi aşan cirosu bulunmaktadır. Bir tatlı özelinde yoğunlaşabilir ya da genel konsept tatlı dükkanı açabilirsiniz.

14 – Hazır Yemek

Köfte, çiğ köfte, lahmacun ya da pizza.. Hazır yemek sektörü her geçen gün genişlemekte ve tüketiciler de yemeği dışarıdan yemeye daha meyilli hale gelmekte. Bir lezzet özeline yoğunlaşabileceğiniz gibi birden fazla lezzetin satışını gerçekleştirdiğiniz bir dükkan da kurabilirsiniz. Online yemek siparişleri çoğu durumda daha fazla gelir elde etmenizi sağlayacağı için çok büyük bir dükkana ihtiyaç duymayacağınızı da bilmeniz önemlidir.

15 – Sporcu Gıdası

Sporla ilgilenen, aktif olarak spor yapan kişi sayısı her geçen gün artmaktadır ve bu kişilerin yaptığı spor itibariyle tüketmesi gereken bazı besin takviyeleri de bulunmaktadır. Vitamin, mineral, protein tozu, kreatin ya da BCAA gibi ürünlerin satışını gerçekleştireceğiniz dükkanınızdan internet üzerinden de satış gerçekleştirebilirsiniz.

Yeni iş yeri açacak okurlarımız; İş Yeri Açarken Devletten Ne Gibi Destekler Alınabilir Tam Liste konulu yazımızı da okuyarak devlet destekleri hakkında bilgiler edinebilirler.


Etiketler

Hikmet Ilgaz

Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunu, evli ve 1 çocuk babası, bankacılık ve finans alanında araştırmalar yapıyor, bu araştırma sonuçlarını buradaki blogunda paylaşıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı