fbpx
Hibe KredilerTarım Kredileri

Mantar Yetiştiriciliği Hibe Desteği ve Devlet Teşvikleri

Mantar yetiştiriciliği son günlerde popüler olan girişimcilik yollarından birisi olup, bizler de bu yazımızda siz değerli okurlarımıza Mantar Yetiştiriciliği Hibe Desteği ve Devlet Teşvikleri ile ilgili olarak genel anlamda bilgi paylaşmaya çalışacağız.

mantar yetiştirenlere hibe teşvikleri
mantar yetistiriciligi hibe destegi ve devlet tesvikleri

Mantar Yetiştiriciliği Hibe Desteği Nedir

Devlet tarım konusunda çiftçilere yardım yapmaya devam etmektedir. Gıda Tarım ve Hayvanlık Bakanlığınca mantar yetiştiricisi olan bireylerimize teşvik, destek ve hibeler belirlenen programlar dahilinde teslim edilmektedir. Mantar yetiştiriciliği hibe desteği almak isteyen çiftçilerimizin ve aynı zamanda üretici bireylerimizin öncelikli olarak çiftçi kayıt sistemlerine kayıt olmaları gerekmektedir. Bununla beraber hibenin alınabilmesi için, çiftçi kayıt sistemine göre başvuru yapmalıdır.

Mantar Yetiştiriciliği Hibe Desteği Şartları Nelerdir?

Mantarcılık bilindiği gibi ülkemizde iki şekilde tercih edilen bir alandır. Bunlardan biri yasalara uygun bir şekilde kurulmuş olan tesis ve işletmeler diğeri ise, merdiven altı yani yasa dışı iş yapan tesislerdir. Merdiven altı dediğimiz tesisler genel olarak apartman altlarında veya köy ahırlarında, kümeslerinde kurulan el altı tesislerdir. Bu tür tesisler kaçak şekilde üretim yapmalarından dolayı, şimdi sizlere aktaracağımız hibe desteğinden hiçbir şekilde yararlanamazlar. Bu neden ile sizlere tavsiyemiz ilk olarak kuracağınız mantar yetiştiricilik firmanızı, yasalara göre kurmanız ve buna göre ilerlemenizdir.

Mantar Yetiştiriciliği Hibe Başvurusu İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

İlk olarak Mantar yetiştiriciliği hibe desteği  almak için, oda kayıt belgesini alınız. Bu sizin ileride ürünlerinizi pazarlamanız için iyi bir fırsat olacaktır. Özellikle büyük firmalara mantar vermeyi düşünüyorsanız, işletmenize kayıt açmanız gerekiyor. Yani vergi ödediğinizin resmi kayıtlara geçmesi gerekiyor.

Belediye’den mutlaka ve mutlaka ruhsat alınız. Her ne tür bir işletme olursa olsun, belediyeden mutlaka ruhsat alınmalıdır. Kültür yada istiridye mantarcılığı yapacak bireylerin herhangi bir ustalık belgesi almasına gerek yoktur. Doğrudan belediyenize başvuru yaparak kuracağınız iş yeri adresini belirterek ruhsat talebinde bulunabilirsiniz.

Gıda üretim belgesini mutlaka ve mutlaka almanız gerekiyor. Belediyeden iş yeri kurma ruhsatını aldığınız zamandan sonra 30 gün içinde mutlaka Tarım, Hayvancılık ve Gıda Bakanlığı tarafından gıda üretim belgesini almanız ve elinizde bulundurmanız gerekiyor Bu belge size 150 TL ile 200 TL arasında bir ekstra masraf çıkarabilir.

Kalite belgesini mutlaka alınız Marketlere veya pizzacılar yada herhangi bir ticari alana ürün pazarlamak için kalite belgesine ihtiyaç duyabilirsiniz.  İSO ve İTU belgeleri bunun için ihtiyaç duyduğunuz belge sınıfıdır.

Sitemizde yer alan tarım kredileri ile ilgili konular için bu bölüme Tarım Kredileri , hibe destekleri için ise bu bölüme tıklayabilirsiniz.


Etiketler

Hikmet Ilgaz

Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunu, evli ve 1 çocuk babası, bankacılık ve finans alanında araştırmalar yapıyor, bu araştırma sonuçlarını buradaki blogunda paylaşıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı