fbpx
İhtiyaç Kredisi

15 Bankanın Güncel İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları

Merkez Bankası’nın bir kaç kez arka arkaya faiz indirim kararı alması, bu kapsamda da bankaların kredi faizlerini düşürmesi sayesinde tüketiciler tekrar bankaların kapılarını çalmaya devam ediyor. Banka sayısı çok ve ihtiyaç da fazla olunca, bankaların kampanyalarını ve faiz oranlarını kıyaslamak biraz zaman alıyor. Bu zamandan tasarruf etmeniz adına sizler için 15 bankanın güncel ihtiyaç kredisi faiz oranları ve ihtiyaç kredisi ürünüyle ilgili bazı diğer detayları aktarmaya çalışacağız.

15 Bankanın İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları

  1. Vakıfbank Kuruluş Yıl Dönümü Kredisi (% 0.99)
  2. Halkbank Özel Sektör ve Kamu Çalışanlarına Özel İhtiyaç Kredisi ( % 0.99)
  3. ICBC Turkey Hesaplı Kredi ( % 1.05)
  4. Ziraat Bankası Kredi Paketi ( % 0,99)
  5. CEPTETEB Masrafsız İhtiyaç Kredisi ( % 1.09)
  6. Garanti Bankası Bahar Ayına Özel İhtiyaç Kredisi ( % 1.59)
  7. Türkiye İş Bankası Nisan Ayı Kredisi ( % 1.05)
  8. ING Bank Kişiye Özel Faiz Oranlı İhtiyaç Kredisi ( % 1.09)
  9. Alternatif Bank Bahar Kredisi ( % 1.45 )
  10. Fibabanka Yıldız Kredi ( % 1.47)
  11. QNB Finansbank İhtiyaç Kredisi ( % 1.08 )
  12. Denizbank Web’de Kredi ( % 1.49)
  13. HSBC İhtiyaç Kredisi ( % 1.52)
  14. Enpara Masrafsız İhtiyaç Kredisi ( % 1.19)
  15. Şekerbank Özgür Kredi ( % 1.72)

İhtiyaç Kredisi Çekebilmek için Kredi Notunun Kaç Olması Gerekir

İhtiyaç kredisi çekebilmek için kara listede olunmaması ya da idari takipte bulunulmaması gerekir. Bunun haricinde kredinin tahsis için belirlenen net bir puan yoktur çünkü bankaların politikaları gereği yüksek risk alması ya da risksiz kredi taleplerine yönelmesi mümkündür. Yine de 1100 ve üzerinde kredi notu sahibi olmak az riskli grupta yer alınması itibariyle teminata ihtiyaç duymadan kredi çekebilmek için yeterli olacaktır. 1700 ve üzeri kredi notu olan tüketiciler ise gelirine oranla kullanabileceği maksimum limitli krediyi zorlanmadan kısa süre içerisinde kullanabilir.

Ne Kadar İhtiyaç Kredisi Çekilebilir

Ne kadar kredi çekilebileceği tüketicinin aylık gelirine bağlı olarak ortaya çıkacaktır. BDDK kuralları uyarınca bir kişinin gelirinin en fazla yarısını kredi taksit ödemelerine aktarıyor olması gerekmektedir. Bu kapsamda aylık geliri ikiye böldükten sonra vade sayısıyla çarparak o vade için en fazla ne kadar kredi çekilebileceği hesaplanabilir. Dikkat edilmesi gereken nokta ortaya çıkan miktarın maksimum miktar olduğudur, yani bu limitle kredi kullanabilmek için yüksek kredi notuna sahip olmak gerekir.

Kredi Faiz Oranları Yükselir Mi

Kredi faiz oranlarının yükseleceği ya da düşeceğiyle ilgili bir şey söylemek mevcut dönemde gerçekten de zor. Merkez Bankası ve hükumet tarafından yapılan çalışmalarda, Merkez Bankası’nın faiz düşürme yönündeki politikalarının devam etmesi bekleniyor. Ancak bu durumun doğrudan kur ve ülkenin ekonomik durumu ile ilgili olduğunu da unutmamak gerekiyor. Dolayısıyla şu an için kredi faiz oranlarının ihtimal olarak, az daha düşebilmesi mümkün.

ihtiyaç kredisi faiz oranları
15 bankanın kredi faiz oranları

En Kolay Kredi Veren Banka

Kolay kredi çekebilmek için yararlanılabilecek bankalar genel itibariyle dijital hizmet kanalları aracılığıyla kredi tahsis eden bankalardır. Bu bankalara internet ya da kısa mesaj aracılığıyla yapılan başvurular aynı gün içerisinde değerlendirilip yanıtlanır ve kredi başvurusu reddedilmiş olsa dahi muhtemelen kullanılabilecek maksimum kredi limitinin de paylaşılmış olunmasından mütevellit şubeye giderek daha düşük limitle kredi kullanmak mümkün olur. Ziraat Bankası, QNB Finansbank Enpara, CEPTETEB ve Aktifbank kısa süre içerisinde kredi tahsis eden bankalardandır.

Şubeye Gitmeden Kredi Başvurusu Alan Bankalar konulu yazımızı da ortalama 3 dk da okuyarak kredi başvurunuzu anında yapıp, paranızı hesabınıza alabilirsiniz.


Etiketler

Hikmet Ilgaz

Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunu, evli ve 1 çocuk babası, bankacılık ve finans alanında araştırmalar yapıyor, bu araştırma sonuçlarını buradaki blogunda paylaşıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı