fbpx
ArabalarTaşıt Kredisi

2018 Araba Kampanyaları ve Markaların Taşıt Kredisi İmkanları

Araç üreticisi firmalar kendi finansman şirketleri aracılığıyla düzenlediği otomobil kampanyaları sayesinde sıfır faizli araba kredisi ya da indirim yapabilmekte, bu sayede tüketicilerin çok daha maliyetsiz bir şekilde araç sahibi olabilmesine imkan vermektedir.

Hali hazırda 2018’e henüz girilmiş olsa da yeni yıla bol kampanyayla başlayan otomobil üreticileri, 2018 öncesi araç satın alanları üzecek cinsten indirimlere ve kredi kampanyalarına imza atmış durumda.

2018 Renault Otomobil Kampanyası

Renault marka otomobil satın almak isteyen tüketiciler Ocak ayı içerisinde yapacakları satın alma işlemi için % 1,09 sabit faiz imkanından yararlanabilmektedir. Renault’un Clio HB, Clio Sport Tourer, Megane HB, Megane Sedan gibi binek otomobilleri için başlatılan kampanya kapsamında 30 bin TL’ye kadar 24 ay vade imkanıyla % 1,09 faizli kredi tahsis edilmektedir.

Eğer söz konusu tutardan arta kalan peşinat tamamlanamayacaksa kredi üst sınırının 90 bin TL’ye kredi vadesinin 48 aya, faiz oranının ise % 1,39’a çıkarılması mümkündür.

Bu kampanyadan yararlanarak Renault marka otomobil satın almak isteyen tüketicilerin tek yapması gereken yetkili bayilerle iletişime geçmek durumundadır.

Kampanyalı faiz oranlarından yararlanılabilmesi için MaxxiKoruma ya da MaxxiDeğer sigortalarının yaptırılması gerekmektedir. İlgili sigortalar araç değerinin korunması için yaptırılan sigortalardır.

Kredi imkanından yararlanacak tüketicilerin kara listede olmaması ve yüksek kredi notuna sahip olması beklenmektedir.

2018 Dacia Araba Kampanyası

Son zamanların en popüler markalarından birisi haline gelen Dacia, yeni yıl için başlattığı kredi kampanyası kapsamında tüketicilerin çok düşük faiz oranlarıyla araç satın alabilmesine imkan vermektedir.

Dacia Lodgy, Dacia Dokker Combi, Dacia Dokker Van marka otomobillerden satın almak isteyen tüketiciler 30 bin TL’ye kadar 24 ay vade imkanıyla şirket içi finansman kullanabilmektedir. Söz konusu finansman % 1,09 sabit faiz oranıyla tahsis edilmekte ve arta kalan tutarın peşinat olarak ödenmesi beklenmektedir.

Eğer arta kalan tutarın peşinat olarak ödenmesi mümkün değilse 90 bin TL’ye kadar 48 ay vadeyle kredi çekilmesi de mümkündür. Bu krediden yararlanacak tüketicilerin % 1,39 faiz ödemesi gerekir.

Düşük faiz oranı imkanlarından yararlanmak isteyen tüketicilerin MaxxiKoruma veya MaxxiDeğer sigortalarından herhangi birisini yaptırması gerekmektedir. Söz konusu sigortalar araç değerini korumaktadır. Kredi Orfin Finansman A.Ş. aracılığıyla kullanılırsa sigorta ücretleri tüketicilerden tahsis edilmeyecek ve hediye olarak verilecektir.

Kredi başvurusu iletmek ve araç satın almak için en yakın Dacia yetkili bayisine gidilmesi gerekir. Kredi notu yüksek ve kara listede olmayan tüketiciler kredi kullanabilmektedir.

Ford Yeni Yıl Binek Araç Kampanyası

Her yıl olduğu gibi bu yıl da binek otomobilleri için kampanya başlatan Ford, sıfır araç satın almak isteyen tüketicilerin belirli bir peşinat ödemesi yaptıktan sonra çok küçük taksitler halinde araç satın almasını mümkün hale getirmekte, bir nevi düşük faizli kredi kullandırmaktadır.

Ford’un binek araçlarından birisini satın almak isteyen tüketiciler Her Şey Dahil Finans Paketi ile yeni Ford Fiesta’ya 690 TL taksitlerle, Ford Focus’a aylık 825 TL taksitlerle sahip olabilmektedir.

Bu taksit ödemelerine 4 yıl süresince devam edilmekte yani Fiesta için toplamda 33.120 TL, Focus için toplamda 39.600 TL taksit ödemesi yapılmaktadır. Bu taksit ödemesine ek olarak Fiesta için kredi kullanımından önce 34.570 TL peşinat, Focus için 41.375 TL peşinat ödemesi yapılması gerekmektedir.

Taksitle araç satın almak isteyen tüketicilerin yüksek kredi notuna sahip olması ve kara listede bulunmaması gerekmektedir.

2018 Ford Ticari Araç Kampanyası

Ocak ayı içerisinde Ford’un ticari araçlarından herhangi birisini satın almak isteyen tüketiciler Her Şey Dahil Finans Paketi sayesinde 30 bin TL’ye kadar 15 ay vadeyle sıfır faizli kredi kullanma imkanına sahiptir.

Satışı gerçekleştirilen ticari araçlar 3 yıl süresince km sınırı olmaksızın garanti kapsamında teslim edilmektedir.

15 ay vade ve sıfır faiz imkanıyla kullanılabilecek krediden yararlanmak isteyen tüketicilerin Flasko ya da Bakım Paketi satın alması da gerekmektedir.

Her ay 2000 TL taksit ödemesi yapılması gerekir, kredi kullanımından önce 630 TL finansman tahsis ücreti ve vergi ödemesi alınır.

Söz konusu krediyi çekmek isteyen tüketicilerin satın alabileceği araçlar Transit, 2017 Custom, Courier, Connect ve 2017 Ranger’dir.

2018 Seat Araç Kampanyası

Seat marka araç satın alacak tüketiciler % 10’a varan indirim fırsatından yararlanabilmektedir. Ibiza model araçları için % 10, Leon model araçları için % 7 ve Toledo model araçları için % 6 oranında indirim uygulayan Seat, indirimli fiyatlarla araç satın almak isteyen tüketicilerin en yakın Seat yetkili bayisine gelmesini talep etmektedir.

Söz konusu kampanya kapsamında indirime giren modeller şu şekilde:

  • SEAT Leon 1.2 TSI 110 HP S&S Style (% 3 indirim)
  • SEAT Leon 1.0 EcoTSI 115 HP DSG S&S Ecomotive Style (% 3 indirim)
  • SEAT Leon 1.6 TDI 115 HP S&S Style (% 3 indirim)
  • SEAT Leon 1.4 TSI 125 HP S&S FR (% 5 indirim)
  • SEAT Leon 1.4 TSI 150 HP DSG FR, Xcellence (% 5 indirim)
  • SEAT Leon 1.4 EcoTSI ACT 150 HP DSG S&S FR, Xcellence (% 5 indirim)
  • SEAT Leon 1.2 TSI 110 HP DSG S&S Style (% 7 indirim)
  • SEAT Ibiza 1.0 75 HP S&S Style (% 10 indirim)
  • SEAT Ibiza 1.0 EcoTSI 115 HP DSG S&S Style (% 3 indirim)
  • SEAT Toledo 1.4 TSI 125 HP DSG S&S Style (% 6 indirim)

2018 Hyundai Kampanyası

Hyundai, düzenlediği kampanya kapsamında hem otomobil fiyatlarında indirim hem de sıfır faiz imkanı yaptığını duyurmuştur. 5000 TL’ye varan indirimler ve sıfır faiz imkanıyla kredi kullanabilen tüketicilerin söz konusu fırsatlardan yararlanabilmesi için 31 Ocak 2018 tarihine kadar en yakın Hyundai yetkili bayisine gitmesi gerekmektedir.

Hyundai i10 ve i20 modellerinden herhangi birisini satın almaya karar veren tüketiciler i10 modeli için 12 bin TL’ye kadar 12 ay vadeli, i20 modeli için 20 bin TL’ye kadar 12 ay vadeli sıfır faizli kredi kullanabilmektedir.

Hyundai i10’un indirimli fiyatı 61.500 TL, Hyundai i20’nin indirimli fiyatı 67.300 TL olarak duyurulmuştur.

Hyudai Accent Blue model araç satın almak isteyen tüketicilerin ise 3000 TL’ye kadar indirimden yararlanma imkanı bulunmaktadır.

Hyundai i30 modeli araç satın almak isteyen tüketiciler ise 50 bin TL’ye kadar 24 ay vadeyle % 0,99 faiz oranlı kredi tahsis edebilmektedir.

Hyundai IONIQ Hybrid, Hyundai Elentra ve Hyundai Tucson model araç satın almak isteyen tüketicilere ise 50 bin TL’ye kadar % 0,99 faiz oralı kredi imkanı sunulmaktadır.

Hyundai Elantra araç satın alacak tüketicilere ekstra 5000 TL, Hyundai Tucson marka araç satın alacak tüketicilere ise ekstra 4000 TL indirim yapılmaktadır.

Söz konusu kredi ve taksit imkanlarından yararlanmak isteyen tüketicilerin yüksek kredi notuna sahip olması ve kara listede bulunmaması gerekmektedir.

Mercedes Yeni Yıl Kampanyası

Mercedes satın almayı düşünen tüketiciler hem çok düşük faiz oranları hem de indirimli fiyatlardan yararlanarak hayalini kurduğu otomobili satın alma imkanına sahiptir.

Mercedes Benz C Serisi

Mercedes Benz C serisi araç satın almak isteyen tüketiciler 170 bin TL’ye kadar olan kredi ihtiyacını 36 ay vade ve % 0,89 faiz oranı avantajıyla karşılayabilme imkanına sahiptir. Arta kalan peşinatı ödemeleri halinde aracı anında satın alabilecek olan tüketicilerin yararlanacağı 0,89 faiz oranı piyasa ortalamasının oldukça altındadır.

Mercedes Benz A ve B Serisi, CLA ve GLA Modelleri

Ay içerisinde a serisi, b serisi, cla veya gla model araçlardan herhangi birisini satın almak isteyen tüketiciler % 0,89 faiz oranı imkanından yararlanabilecektir. İlgili krediden yararlanabilmek için Mercedes Benz Kasko yaptırılması zorunludur.

Mercedes Benz E Serisi

Mercedes Benz E serisi otomobil satın almak isteyen tüketiciler 36 ay vade ve % 0,89 faiz oranı avantajıyla aracı kredilendirme imkanına sahiptir.

Mercedes Benz X Class

Mercedes Benz’in pick-up model aracından satın almak isteyen tüketiciler araç değerinin % 75’ini 48 ay vade imkanıyla kredilendirebilmektedir. Arta kalan % 25’lik kısmın peşinat olarak ödenmesi gerekecektir.

Mercedes Benz Vito

Vito satın almak isteyen tüketiciler araç değerinin % 75’ine kadar % 1,14 faiz oranı ve 48 ay vade imkanıyla kredi kullanabilmektedir. Mercedes Benz Kasko yaptırılması zorunludur.

Honda Civic Yeni Yıl Kampanyası

Honda, Civic marka otomobil satın almak isteyen tüketicilerin sıfır faizli kredi kullanmasına imkan tanımaktadır.

Tüketiciler Ocak ayı içerisinde Civic Sedan marka otomobil satın almak istemeleri halinde 20 bin TL’ye kadar 12 ay vadeli ve sıfır faizli kredi kullanabilmektedir.

Bu krediden yararlanan tüketicilerin 12 ay süresince her ay 1666 TL taksit ödemesi yapması gerekir. Kredi kullanımından önce ödenmesi gereken finansman tahsis ücreti ise 105 TL’dir.

Yalnızca sıfır km araçlar için geçerli olan kampanyadan yararlanacak tüketiciler araç bedelinin 100 bin TL’ye kadar olan kısmının % 70’ine, araç bedelinin 100 bin TL’den fazla olan kısmının % 50’sine kadar kredi kullanabilmektedir.

Krediyi tahsis etmek ve Civic satın almak isteyen tüketicilerin en yakın Honda yetkili bayisine gitmesi gerekmektedir.

Toyota 2018 Otomobil Kampanyaları

Toyota Corolla, C-HR Hybrid veya Hilux Hi-Cruiser marka araç satın almak isteyen tüketiciler indirimli fiyat avantajından yararlanabilmektedir.

Corolla, yeni yıla özel 68.800 TL fiyatlarla, C-HR yeni yıla özel 105.150 TL’den başlayan fiyatlarla, Hilux Hi-Cruiser ise 8000 TL indirimle teslim edilecektir.

KIA Yeni Yıl Otomobil Kampanyaları

KIA, yeni yıla özel olarak düzenlediği kampanyalar kapsamında sıfır faiz ve indirimli fiyat avantajları sunmaktadır.

Niro marka otomobil satın almak isteyen tüketiciler 20 bin TL’ye kadar 20 ay vadeli % 0 faiz, 60 bin TL’ye kadar 20 ay vadeli % 0,89 faiz, 3000 TL takas desteği ile tüketicilere sunulmaktadır. Tüketiciler tahsis edilen krediden arta kalan peşinatın ödemesini yapmak durumundadır.

araba kampanyalari
2018 araba kampanyalari ve markalarin tasit kredisi imkanlari

Sportage marka otomobil satın almak isteyen tüketiciler 20 bin TL’ye kadar 20 ay vadeli sıfır faizli kredi, 60 bin TL’ye kadar 20 ay vadeli % 0,80 faizli kredi kullanma imkanına sahiptir. Tüketiciler kullandıkları krediden arta kalan tutarı peşinat olarak ödemek durumundadır.

Cerato marka otomobil satın alacak tüketiciler 40 bin TL’ye kadar 20 ay vadeli sıfır faizli kredi, 5 bin TL takas desteği ile kredi kullanma imkanına sahiptir. 40 ay vadeyle kredi kullanmak isteyen tüketicilerin ise % 0,69 faiz oranıyla kredi kullanması mümkündür.

CEE’d marka otomobil satın almak isteyen tüketiciler 20 bin TL’ye kadar sıfır faiz imkanıyla kredi kullanabilmektedir. Daha yüksek miktarla kredi kullanmak isteyen tüketiciler ise 60 bin TL’ye kadar % 0,89 faizle finansman tahsis edebilmektedir.

Bongo marka ticari araç satın almak isteyen tüketiciler 20 bin TL’ye kadar sıfır faizle kredi kullanabilmektedir. Daha yüksek limitle kredi kullanmak isteyen tüketiciler ise 40 bin TL’ye kadar % 0,69 faizli kredi kullanabilmektedir. Kredi vadesi ise aynı şekilde 20 ayla sınırlıdır.

Sitemiz üzerinden 80 Bin TL ye Alınabilecek Araç Önerileri konulu yazımızı da ortalama 3 dk da okuyabilirsiniz.


Hikmet Ilgaz

Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunu, evli ve 1 çocuk babası, bankacılık ve finans alanında araştırmalar yapıyor, bu araştırma sonuçlarını buradaki blogunda paylaşıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu