fbpx
E Devlet

Yeni Ehliyet Parasını ATM’den Yatırmak

Yeni ehliyet ücretini ödemek için hesabımızın olduğu ve hesabımızda paranın olduğu bankanın bankamatiğinden ya da nakit yatırmak istiyorsak anlaşmalı bir bankanın bankamatiğinden yararlanabiliriz. Ancak bankaların söz konusu bu ödeme ile ilgili menüleri farklı farklıdır. Ancak her banka menüsünde, T.C. kimlik numarası ile telefon numarası girilmesi isteniyor.

Şu hususları da bir ön bilgi olarak hatırlatmak faydalı olacaktır:

Bankamatikten yatırılacak paraların kâğıt para olması gerekiyor. Madeni para yatıramazsınız. Yırtık ya da yıpranmış paraları da bankamatik kabul etmez. Bankamatik, para üstü veriyor. Bu para üstü bozuk para yani,  madeni para da olabilir.

Ziraat Bankası Bankamatiği Menüsü

Yeni ehliyet ücretini ödeme işlemine, menüden “Kartsız İşlemler” seçeneği başlıyoruz.
Hemen akabinde “Ödeme İşlemleri”ne tıklıyoruz. Bu bölümde “Vergi Ödemeleri” seçeneği ile devam ediyoruz. Daha sonra “Sürücü Belgesi ve Kimlik” seçeneğinden “Yeni Ehliyet İşlemleri”ne giriyoruz. Bu aşamadan sonra ekranda T.C.  kimlik numaranızı yazacağınız bir bölüm göreceksiniz. Numaranızı yazdıktan sonra açılan menüden “Ehliyet Ödemeleri”ni seçmeniz gerekir.
Adınızı soyadınızı kontrol ettikten sonra “Devam” seçeneği ile işlemi sürdürdüğünüzde, para yatırma haznesi açılır. Paranızı yatırıp “onay” seçeneği ile devam ettiğinizde ehliyet ücretinizi ödemiş olursunuz. Bankamatik otomatik olarak makbuz verecektir.

HALKBANK Bankamatiği Menüsü

Öncelikle “Giriş” tuşu ile başlıyoruz. Sonra “Fatura ve Kurum” seçenekleri karşımıza çıkar. Bu bölümde “Harçlar” seçeneğini seçiyoruz. Akabinde ilinizin plaka kodunu girmeniz gerekecektir. Bu aşamadan sonra “Ehliyet Harç Seçenekleri” gelir. Bu bölümde “Karayolu SRC” seçeneği seçilir. Daha sonra T.C. kimlik numaramızı girmeniz gerekir. Ekranda adınız soyadınız çıkar. “Devam” seçeneği ile işlemi sürdürdüğünüz takdirde, paranızı koyacağınız hazne açılır. Para yatırma işlemi bittiğinde ise makbuz  çıkacaktır.

AKBANK Bankamatiği Menüsü

Yeni ehliyet ücretini bankamatiklerden ödemek için öncelikle, menüden “Kartsız İşlemler” seçeneğini seçmemiz gerekiyor.

Daha sonra, “Transfer ve Ödemeler” seçeneğine girmemiz gerekiyor. Akabinde, “Vergi Ödemeleri” seçeneğini seçiyoruz. Daha sonra, “Karayolu Ödemeleri” seçeneğine giriyoruz.

Bu bölümde, T.C. kimlik numaranızı yazacağınız bir satır vardır. Daha sonraki aşamada ise ekrana cep telefonu numaranızı yazacağınız bir kısım gelecektir.

Bundan sonra ise ehliyet türünü seçmeniz gerekecektir. “Devam” seçeneğine tıklayarak da para yatırma aşamasına gelmiş olacaksınız. Açılan para yatırma haznesine paranızı koymalısınız. Bankamatik paranızı kontrol ederek sayar ve sizden onay ister. Onay işleminden sonra da otomatik olarak çıkacak makbuzunuzu alabilirsiniz.

Garanti Bankası Bankamatiği Menüsü

Yeni ehliyet ücretini ödemek için ilk adım menüden “Kartsız İşlemler” seçeneğidir. Ardından “Ödemeler ve İşlemler” seçeneğinden “Ödemeler”e giriyoruz. Bu bölümde birçok ödeme şekli vardır. Bunların arasından “Vergi Ödemeleri”ni seçiyoruz.
Bundan sonra ise “Karayolu Vergi Ödemeleri” seçeneği ile işleme devam ediyoruz. Açılan yeni ekranda T.C. kimlik numaramız ile cep telefonu numaramızı gireceğiz. Akabinde adımız soyadımız çıkacaktır. Ayrıca ekranda yatırmamız gereken ücret de görülecektir. Ekrandaki “Devam” seçeneği ile işlemi sürdürdüğümüz takdirde, bankamatiğin para yerleştirme haznesi açılacaktır. “Onay” verdiğimizde ise otomatik olarak makbuz çıkacaktır.

yeni ehliyet parasini atmden yatirma

Yeni ehliyet ücreti yatırılabilecek anlaşmalı bankalar, alfabetik sırayla:

  • Akbank
  • Aktifbank
  • Albaraka Türk Katılım Bankası
  • Denizbank
  • Garanti Bankası
  • ING Bank
  • PTT Bank
  • QNB Finans Bank
  • Şekerbank
  • Türkiye Ekonomi Bankası
  • Türkiye İş Bankası
  • Türkiye Vakıflar Bankası
  • T.C. Ziraat Bankası

Yeni kimlik parasını bankamatikten yatırma konulu yazımızı da okuyabilir ve ehliyet değiştirme süreci hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.


Hikmet Ilgaz

Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunu, evli ve 1 çocuk babası, bankacılık ve finans alanında araştırmalar yapıyor, bu araştırma sonuçlarını buradaki blogunda paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu