Geçtiğimiz yıl yaşanan yumurta krizinin ardından salma tavukçuluğa ve bu faaliyetle ilgilenen kişilere daha fazla önem verildiğini belirtmekte fayda var. Faaliyette bulunan kişiler yumurta ithalatının artması, yurt dışından ithal edilen ürünlerin sağlık açısından tehdit oluşturması ve türevi sebeplerle yerli üretime verilen teşviklerden yararlanma imkanına sahip. Yine de standartların sağlanması amacıyla belirlenen bazı prosedürlere uyulması gerekiyor. Bu açıdan KOSGEB salma tavukçuluk şartları nedir 2021 yılı için tekrar değerlendirmekte fayda var.
Tavuk çiftliği kurmak ilk düşünüldüğünde kulağa basit bir iş gibi geliyor olabilir, ancak durum öyle değil. Profesyonel bir üretim süreci kurulması ve faaliyette bulunulurken maliyetlerin düşürülebilmesi için en başta ciddi miktarda yatırım yapmak gerekiyor. Bu açıdan yüksek miktarlarda sermaye ihtiyacı doğan kişilerin kredi ya da devlet tarafından verilen teşviklerden yararlanması kaçınılmaz oluyor.
Girişimciler salma tavukçuluk yapmak istemesi halinde banka, KOSGEB kredileri, TKDK vb. kuruluşlar aracılığıyla çok düşük faiz oranlarıyla ya da faizsiz olarak kredi kullanma hakkına sahip. Tarımsal üretimin desteklenmesi amacıyla tahsis edilen krediler, diğer kredilere nazaran çok daha düşük faiz oranlarıyla ve ödeme kolaylıklarıyla veriliyor.
Hali hazırda başvuru iletilebilecek salma tavukçuluk kredileri veren kuruluşlar:
Avrupa Birliği fonundan ayrılan kaynaklarla desteklenen TKDK’nın IPARD projesi kapsamında salma tavukçuluk faaliyetinde bulunmak isteyen kişilere faizsiz kredi desteği veriliyor.
TKDK’nın desteklediği illerde faaliyette bulunmak isteyen T.C. vatandaşları, hazırladıkları iş planı projesini TKDK’ya göndermeleri halinde değerlendirmeye alınıyor. Yapılan değerlendirme sonrasında başvurusu onaylanan girişimcilere kanatlı et üreten tarımsal işletme, kanatlı et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, yumurta üreticiliği gibi konular için finansman veriliyor.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı faaliyete devem ederken yapılması gereken bazı harcamaların karşılanabilmesi konusunda destek olabilmek adına 30 bin TL’ye kadar hibe vermektedir. Söz konusu hibe kanatlı hayvanların satın alınması amacıyla da kullanılabilir. Bu hibeden yararlanmak isteyenlerin:
KOSGEB, salma tavukçuluk faaliyeti için doğrudan kredi vermemektedir. Fakat salma tavukçuluk faaliyetinin kurumsal ayağı için her türlü kredi imkanından yararlanılmasını mümkün kılmaktadır.
Yani KOSGEB’den alınan krediyle kanatlı hayvan, yem, ahır yapımı vb. harcamaları yapmak mümkün değildir, ancak yumurtaların paketlenmesi için fabrika kurulması, altyapı çalışmalarının tamamlanması, işletme kuruluşu vb. maliyetleri karşılamak mümkündür. Kurulan işletme için KSOGEB’in tüm desteklerinden yararlanılabilir, ancak daha öncede belirtildiği gibi bu imkan faaliyetin sadece işletme ayağı için verilmektedir.
Hali hazırda TKDK desteklerinden yararlanabilen bir işletmenin ek olarak KOSGEB desteğinden yararlanması mantıksız görülebilir fakat KOSGEB’in 13 proje destek programı kapsamında çeşitli harcamaları milyonlarca TL’ye varan miktarlarda karşıladığını hatırlamak gerekir.
Sitemizde ayrıca Tavukçuluk İle İlgili Devletten Alınabilecek Tüm Destekler hususunda daha önceden yayımlamış olduğumuz yazımızı da okuyarak daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.
Sanal para alım ve satımının yaygınlaşması ile birlikte farklı alt coinler ortaya çıkmaya başladı. The…
Vakıfbank, faizsiz kredi imkânı ile pandemi yüzünden geçim sıkıntısı yaşayan birçok kişiye destek sunuyor. Online…
Bireylerin ya da tüzel kişilerin belli miktarlar kapsamında, kamu hizmetleri için kanuni bir şekilde ödedikleri…
Taşıt kredisinin temel özelliği, kefil şartının bulunmamasıdır. Dolayısıyla birçok yeni taşıt sahibi krediye seçeneğine yönelmektedir.…
Loopring coin yorum, son zamanlarda en çok merak edilen popüler konular arasında yerini aldı. Öyle…
Dijital paranın global borsanın nabzı haline gelmesiyle birlikte, her gün yeni bir coin yüzüne çıkıyor.…