Sponsorlu

Ziraat Bankası EFT Ne Zaman Karşı Tarafa Geçer Son EFT Saati

Sponsorlu

Bir bankadan farklı bir bankaya yapılan para transferleri çeşitli güvenlik uygulamaları tarafından incelenmekte ve Merkez Bankası’nın onayına istinaden karşı bankaya geçmektedir. Dolayısıyla mesai saatleri dışarısında ya da iş günleri haricinde paranın farklı bir banka hesabına geçmesi mümkün değildir ve EFT’nin yapılabileceği saatler çeşitli yönetmeliklerle belirlenmiştir.

ziraat bankasi eft saatleri en son kaca kadar

Ziraat Bankası EFT Saatleri

Ziraat Bankası müşterileri sabah saat 08:30 ile akşam saat 17:00 arasında EFT yapabilir. Bu zaman dilimi içerisinde verilen işlem emirleri en geç 10 dakika içerisinde karşı bankaya ulaşacaktır. Fakat bazen bu süreç uzayabilir ve bunun da çeşitli nedenleri vardır.

10 Dakika Geçti, Ancak İşlem Gerçekleşmedi

İşlem askıya alınmış olabilir. Bankalar, müşterileri tanımasıyla ünlü bir algoritmadan yararlanır. Bu algoritma  tüketicinin harcama alışkanlıklarını EFT yapma sıklığını vb. öğrenir ve ileride beklenmedik bir işlem gerçekleştiğinde konuyla ilgili otomatik bir inceleme gerçekleştirir. Bu algoritma sıklıkla FRAUD olarak anılır ve işi beklenmedik işlemler konusunda kritik önlemler almaktır ve askıya almak da bunlardan birisidir. Eğer 10 dakika geçmesine ve alıcı hesap bilgilerini doğru girmenize rağmen paranız karşı banka hesabına ulaşmadıysa muhtemelen işlem askıya alınmıştır ve sözlü teyit için kısa süre içerisinde bir banka yetkilisi tarafından aranmanız gerekir. 15 dakika geçmesine rağmen aranmadıysanız siz çağrı merkezini arayabilir ve yaptığınız işlemin gerçekleşmediğini bildirerek teyit verebilirsiniz, bu durumda işleme anında onay verilecek ve para karşı banka hesabına ulaştırılacaktır.

Alıcı hesap bilgilerini yanlış girmiş olabilirsiniz. Eğer IBAN ya da alıcı adı soy adı gibi bilgileri yanlış girdiyseniz paranın gönderildiği banka transferi hesapla ilişkilendiremediğinden dolayı işlemi askıya almış olabilir. Bu, sizin bankanızla ilgili bir durum olmadığı için genellikle parayı hesabına geçirecek kişinin bankasıyla görüşmesi gerekir. Yine de çoğunlukla bu işlemler gönderen bankaya iade edilir ve göndericinin doğru bilgilerle yeniden işlem yapması gerekir. Eğer kendi bankanızı aradığınızda para transferinin gerçekleştiği söylenirse, ancak alıcı paranın yatırılmadığını söylüyorsa muhtemelen para diğer bankadadır ve bu durumda alıcının bankasıyla görüşmesi gerekir. Alıcı, bankayla yaptığı görüşme sonrasında hızlı bir inceleme sonrasında isim benzerliklerine dikkat edilerek parayı hesabına tahsis ettirebilir ya da iadesini isteyebilir. Her iki halükarda da para bir şekilde alıcı hesabına gönderilebilecektir.

Nadiren de olsa para başkasının hesabına yatmış olabilir. Bu, en istenmeyen durumdur ve IBAN ile yapılan para transferlerinde oldukça az rastlanır. Eğer, gönderdiğiniz para başka bir kişinin hesabına yattıysa bunun için bankanıza dilekçeyle başvurmanız gerekecektir. Bu konu tamamen iki banka arasındaki yazışmalara istinaden çözümlenecektir ve yapabileceğiniz herhangi bir şey yoktur.

ziraat bankasi eft ne zaman karsi tarafa gecer son eft saati

Mesai Saatleri Dışında Yapılan EFT’ler

Resmi tatil, hafta sonu ya da mesai saatlerinin dışında gerçekleştirilen EFT işlemleri ilk iş gününde karşı banka hesabına yatırılacaktır. Eğer aciliyet varsa, karşı banka hesabına paranın anında geçirilmesi için mesai saatleri dışında başvurulabilecek tek yöntem paranın ATM’lerden yatırılmasıdır. Alıcının hesap numarası ve şube kodu öğrenilirse ATM’den 7 gün 24 saat para transferi yapmak mümkündür.

Sitemizden tablo halinde tüm bankaların EFT saatleri ile ilgili bilgilere bu bölümden de ulaşabilirsiniz.

Sponsorlu
Paylaş
Yazar:
Hikmet Ilgaz
Etiketler: eft saati

Son Yazılar

The Graph Coin Yorum

Sanal para alım ve satımının yaygınlaşması ile birlikte farklı alt coinler ortaya çıkmaya başladı. The…

Temmuz 9, 2021

Vakıfbank Faizsiz Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vakıfbank, faizsiz kredi imkânı ile pandemi yüzünden geçim sıkıntısı yaşayan birçok kişiye destek sunuyor. Online…

Temmuz 8, 2021

Vergi Borcu Yoktur Yazısı Alma

Bireylerin ya da tüzel kişilerin belli miktarlar kapsamında, kamu hizmetleri için kanuni bir şekilde ödedikleri…

Temmuz 7, 2021

Yeni Taşıt Kredisi Şartları

Taşıt kredisinin temel özelliği, kefil şartının bulunmamasıdır. Dolayısıyla birçok yeni taşıt sahibi krediye seçeneğine yönelmektedir.…

Temmuz 6, 2021

Loopring Coin Yorum

Loopring coin yorum, son zamanlarda en çok merak edilen popüler konular arasında yerini aldı. Öyle…

Temmuz 5, 2021

Waves Coin Nedir? Nasıl Alınır?

Dijital paranın global borsanın nabzı haline gelmesiyle birlikte, her gün yeni bir coin yüzüne çıkıyor.…

Temmuz 4, 2021