Sponsorlu
Kategori: Evlilik Kredisi

Yeni Evlenecekler İçin En Hesaplı Krediyi Veren Bankalar

Sponsorlu

Evlilik ve dolayısıyla sonrasında gelen nüfus artışı ülke ekonomisinin büyümesi adına oldukça faydalıdır ve ülkemizde de bu kapsamda sürdürülen bazı politikalar bulunur. Bu politikalar kapsamında evlenmek isteyen çiftlere önlerindeki maddi zorlukların üstesinden gelebilmeleri adına çeşitli yardım ödemeleri ve faiz  destekleri sağlanır. Dolayısıyla yeni evlenmek isteyen çiftelere en uygun kredi şartları sağlayan bankaların listesi, devlet destekli evlilik kredileri ve çeyiz hesabı gibi çeşitli konulara değinilmesi faydalı olacaktır.

Fakat önce ne kadar kredi çekileceğine diğer bir deyişle ortalama nominal bir değer fikrine sahip olmak açısından düğün masraflarının ne kadar olacağına kısaca değinmek faydalı olacaktır.

Düğün Masrafları Ne Kadar?

Düğünün ne şekilde ve hangi niteliklere sahip şekilde yapılacağına bağlı olarak değişse de kişilerin karşılaşacağı maliyet 5 bin TL ile 45 bin TL arasında değişebilmektedir. Bu iki rakam arasındaki farkın bü denli yüksek olmasının sebebi ise düğünün yemekli yapılıp yapılmayacağı, düğün yapılıp yapılmayacağı ve harcamaların ne düzeyde tutulacağına bağlı olarak değişmesidir.

Karşılaşılacak bazı masraflar şu şekildedir:

  • Sağlık raporu için 100 TL ile 150 TL,
  • Nikah salonu için resmi kurumlara 75 TL ile 450 TL arasında,
  • Nikah cüzdanı için 86 TL,
  • Nikahın salon dışında kıyılmak istenmesi halinde 400 TL ile 1000 TL arasında,
  • Damatlık için 1200 TL ile 2500 TL arasında,
  • Gelinlik için 2000 TL ile 10 bin TL arasında,
  • Alyans için 250 TL ile 500 TL arasında,
  • Kuaför için 250 TL ile 1000 TL arasında,
  • Gelin arabası için 100 TL ile 200 TL arasında,
  • Fotoğraf çekimleri için 1000 TL ile 2000 TL arasında,
  • Yemeksiz düğün salonu kiralanması halinde 2000 TL ile 10 bin TL arasında,
  • Yemekli düğün salonu kiralanması halinde 6000 TL ile 30 bin TL arasında masraf yapılabilir,
  • Bu kapsamda sadece nikah yapmak isteyenlerin toplam masrafı 4000 TL ile 16 bin TL arasında,
  • Yemeksiz düğün yapmak isteyenlerin toplam masrafı 6000 TL ile 25 bin TL arasında,
  • Yemekli düğün yapmak isteyenlerin toplam masrafı 9000 TL ile 50 bin TL arasında değişkenlik gösterecektir.

Dolayısıyla bu masrafların ne kadarlık kısmını krediyle karşılayacağına karar veren çiftin en uygun şartlar altında olabildiğince düşük miktarlı kredi için talepte bulunması yararlı olabilir.

Evlilik Kredisi

Düğün, nikah vb. harcamaların kredilendirilebilmesi için geliştirilen evlilik kredisi ürünü ihtiyaç kredisi niteliğine sahip bir üründür. Bu kapsamda tüm şartlar ve mevzuatlar ihtiyaç kredisi uyarınca düzenlenmiştir. Hali hazırda ihtiyaç kredisi veren bankalar:

  • Albaraka Türk Katılım Bankası,
  • ING Bank,
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası,
  • Türkiye Finans Katılım Bankası,
  • Yapı ve Kredi Bankası,
  • Garanti Bankası,

Albaraka Türk Düğün Kredisi

Albaraka Türk Katılım Bankası aracılığıyla finansman kullanacak tüketiciler 250 bin TL’ye kadar olan düğün masrafı ihtiyaçlarını çok kısa bir süre içerisinde kredilendirebilmektedir. 48 ay vade ve % 1.58 kar payı oranı gibi imkanlarla sağlanan düğün finansmanı ürünüyle her türlü organizasyon masrafının karşılanması mümkündür.

ING Bank Evlilik Kredisi

ING Bank’ta evlenmek isteyen çiftlerin karşılaştığı maliyetlerin üstesinden gelebilmeleri için 100 bin TL’ye kadar 48 ay vadeli kredi imkanı sunmaktadır. Basit başvuru prosedürlerinin ardından tahsis edilebilen evlilik kredisi için % 1.59 faiz oranıyla geri ödeme yapmak mümkündür.

Kuveyt Türk Evlilik Finansmanı

Kuveyt Türk Katılım Bankası aracılığıyla evlilik kredisi kullanmaya karar veren tüketicilerin 100 bin TL’ye kadar olan ihtiyaçlarını 48 ay vade imkanıyla karşılaması mümkündür. Basit başvuru prosedürleri sonrasında her türlü düğün harcamasının karşılanabilmesini mümkün kılan bu ürün için % 1.49 kar oranına razı olunması gerekmektedir. Başvuruda bulunmak isteyenler en yakın Kuveyt Türk şubesine giderek süreci başlatabilir.

Türkiye Finans Evlilik Finansmanı

Türkiye Finans Katılım Bankası aracılığıyla evlilik kredisi kullanmak isteyen tüketiciler 100 bin TL’ye kadar olan ihtiyaçlarını 48 ay vadeyle karşılayabilir. Tüm organizasyon masraflarının kısa süre içerisinde finansmanlandırılmasını mümkün kılan Türkiye Finans, bu ürünü için % 1.49 ile % 1.52 arasında değişen oranda kar talep etmektedir.

Yapı Kredi Evlilik Kredisi

Evlenecek çiftlere kredi sağlayan özel mevduat bankalarından birisi de  Yapı ve Kredi Bankası’dır. 100 bin TL’ye kadar olan nakit ihtiyacını karşılamayı taahhüt eden Yapı Kredi, tahsis edilen kredi için % 1.62 faiz talep etmektedir. Başvuruda bulunmak isteyen tüketiciler internet üzerinden talepte bulunabilir.

Garanti Evlilik Kredisi

Garanti Bankası aracılığıyla evlilik kredisi kullanmak isteyen tüketicilerin 85 bin TL’ye kadar olan masraflarını karşılaması mümkündür. 48 ay vade ve % 1.79 faiz oranıyla sunulan bu krediden yararlanmak isteyen tüketicilerin en yakın Garanti Bankası şubesine giderek prosedürleri başlatması mümkündür.

Akbank Düğün Kredisi

20 bin TL’ye kadar olan nakit ihtiyacını karşılayan Akbank, evlenmek isteyen çiftlerin temel maliyetlerini kısa süre içerisinde kredilendirebilmektedir. % 1.65 faiz oranı ve % 0 finansman tahsis ücreti avantajıyla kullanılabilen düğün kredisi ürünü için 3 ay erteleme fırsatı da sunan Akbank, maksimum 36 ay vadelendirme yapmaktadır.

Evlilik Kredisi Şartları

Hangi bankadan kredi kullanıldığı fark etmeksizin tüm krediler ihtiyaç kredisi mevzuatına tabidir ve bazı avantajlardan yararlanabilmek için diğer şartların da sağlanıyor olması gerekmektedir. Bu şartlar:

  • 18 yaşından büyük olmak,
  • Kredi taksit ödemelerini yapabilecek kadar yüksek bir gelire sahip olmak,
  • Düzenli geliri belgeleyebilmek,
  • Kara listede olmamak,
  • Yüksek kredi notu,
  • Gerekmesi halinde teminat gösterebilmek ya da kefil bulabilmek gerekmektedir.

Eğer bankanın belirlediği üst sınırlardan daha yüksek miktarda kredi kullanılmak isteniyorsa eşlerin ayrı ayrı kredi kullanması ya da evlenmeden önce birbirine kefil olması mümkündür. Bu sayede tahsis edilen kredinin miktarı ciddi şekilde arttırılabilir.

Devlet Destekli Evlilik Kredisi

Yazının en başında da bahsedildiği gibi devletin de çeşitli politikaları vardır ve bu kapsamda evlenmek isteyen çiftlere yardımcı olunmaktadır.

Evlenmelerinin önündeki tek engelin maddi sorunlar olması durumunda yararlanılabilen bu imkan sayesinde hibe sahibi olunabilir.

Devlet Destekli Evlilik Kredisi Özellikleri

Devlet destekli evlilik kredisinden yararlanabilmek için Ziraat Bankası, Halkbank ya da Vakıfbank gibi kamu sermayeli bankalarla çalışmak gerekmektedir. Bu bankaların evlenmek isteyen çiftlere sunduğu kredi miktarı 10 bin TL ile sınırlıdır ve krediden yararlanmak isteyen çiftlerin 18 ile 24 yaş arasında olması şart koşulur. Eğer evlenecek çiftler lisans mezunuysa üst yaş sınırı 27 de olabilmektedir.

Kişiden kişiye değişiklik gösterebilen bu kredinin avantajları hakkında bilgi sahibi olabilmek için en yakın kamu bankasının şubesine gitmek yeterli olacaktır.

Kredi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca verilen desteklerle finanse edilmektedir.

Devlet Destekli Evlilik Kredisi Şartları

  • 18 ile 24 yaşları arasında olmak,
  • Üniversite mezunu çiftlerin evlenecek olması halinde en fazla 27 yaşında olmak,
  • Çiftlerden herhangi birisinin TCK’da ağır suç olarak nitelendirilen bir cezaya çarptırılmamış olması,
  • Maddi olumsuzlukların belgelenebilmesi,
  • Daha önce evlilik yapılmamış olması gerekmektedir.

Geri Ödemeler Nasıl Yapılır

Devlet destekli evlilik kredisi kullanmaya hak kazanan çiftlerin 36 ay vadeyle kredi kullanması mümkündür. 36 aylık sürenin ilk 12 ayı içerisinde hiçbir ücret ödemesi yapmadan ve maliyete katlanmadan erteleme yapmak mümkündür.

yeni evlenecekler icin en hesapli kredi

Çeyiz Hesabı

Kredi olarak adlandırılamasa da kredi gibi kullanılabilecek diğer bir ürün de çeyiz hesabıdır. Yine devlet desteğiyle oluşturulan çeyiz hesabı ürünü sayesinde bazı kolaylıklar sağlanır ve yeni evli çiftlere yüklü miktarda para yardımı yapılmış olur.

Çeyiz hesabı açan çiftler bu hesapta belirli bir süre birikim yapmak durumundadır. 3 yıl süresince yapılabilen birikim sonrasında hesapta biriktirilen paranın üzerine % 20 kadar devlet desteği de ekleniyor ve toplu şekilde geri almak mümkün oluyor.

Çeyiz hesabı açmak için başvurulabilecek bankalar Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Türkiye Ekonomi Bankası, İş Bankası, Akbank, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Fibabanka, Albaraka Türk Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası ve Ziraat Katılım Bankası olup daha detaylı bilgi için bu bölümü https://onlinekrediler.net/ceyiz-hesabi-actirmak-istiyorum-diyenlere-devlet-destegi/ ziyaret edebilir, bunun yanı sıra Ziraat Bankası Evlilik Kredisi güncel faiz oranları üzerinden teklifleri görmek için ise https://onlinekrediler.net/ziraat-bankasi-evlilik-kredisi-2018-dugun-icin-devlet-destegi/ bu bölümü ziyaret edebilirsiniz.

Sponsorlu
Paylaş
Yazar:
Hikmet Ilgaz

Son Yazılar

The Graph Coin Yorum

Sanal para alım ve satımının yaygınlaşması ile birlikte farklı alt coinler ortaya çıkmaya başladı. The…

Temmuz 9, 2021

Vakıfbank Faizsiz Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vakıfbank, faizsiz kredi imkânı ile pandemi yüzünden geçim sıkıntısı yaşayan birçok kişiye destek sunuyor. Online…

Temmuz 8, 2021

Vergi Borcu Yoktur Yazısı Alma

Bireylerin ya da tüzel kişilerin belli miktarlar kapsamında, kamu hizmetleri için kanuni bir şekilde ödedikleri…

Temmuz 7, 2021

Yeni Taşıt Kredisi Şartları

Taşıt kredisinin temel özelliği, kefil şartının bulunmamasıdır. Dolayısıyla birçok yeni taşıt sahibi krediye seçeneğine yönelmektedir.…

Temmuz 6, 2021

Loopring Coin Yorum

Loopring coin yorum, son zamanlarda en çok merak edilen popüler konular arasında yerini aldı. Öyle…

Temmuz 5, 2021

Waves Coin Nedir? Nasıl Alınır?

Dijital paranın global borsanın nabzı haline gelmesiyle birlikte, her gün yeni bir coin yüzüne çıkıyor.…

Temmuz 4, 2021