Yeni iş yeri kuranlar ya da iş yeri kurmak isteyen kişilerin bilmesi gereken en önemli detaylardan birisi de bu girişimin bankacılık faaliyeti kapsamında da bazı gerekliliklerin yerine getirilmesini gerektirdiğidir. Yani bir işletme kuracak kişilerin çeşitli bankalarla mutlaka anlaşması ve bazı ürün/hizmetlerden yararlanması gerekmektedir. Bu ürün ve hizmetlerin bazıları ücretle satılırken bazılarına ücretsiz erişim sağlanabilir, söz konusu ürünlerden birisi olması ve girişimciler tarafından merak edilmesi kaynaklı iş yeri için ticari hesap açmak zorunlu mudur kısaca değinilmesi yararlı olacaktır.
Ticari hesap açılışı ödeme alacak işletmeler için zorunludur. Şahıs şirketi kurulacaksa ve yalnızca ödeme yapılacaksa ticari hesap açılışı çoğu durumda gerekmez, ancak ödeme alınacaksa hangi türde şirket olunduğu fark etmeksizin ticari hesap açılması gerekmektedir. Ticari hesap açılışının hangi bankadan yapıldığı ya da ne gibi özelliklere sahip olduğu önemli değildir, şirket adına açılmış tüzel bir kişiliğe ait herhangi bir hesap iş görecektir.
Ödeme alacaksanız emin olmanız gereken herhangi bir şey yok, her halükarda ticari hesap açmak zorundasınız. Fakat şahıs şirketi kuracaksanız ve ödeme almayacaksanız bazı durumlarda bireysel hesaplarınızı da kullanabilirsiniz. Eğer sadece ödeme yapmak için kullanacağınız banka hesabınızın sorun teşkil edip etmeyeceğini öğrenmek istiyorsanız şahıs şirketiniz hakkında bir muhasebeci ile görüşmeniz gerekir. Mevzuatlar sıklıkla güncellenmektedir, bu nedenle eski tarihlerde yazılan yazılar da dahil olmak üzere güncel mevzuatı yansıtmadığını düşündüğünüz herhangi bir kaynaktan aldığınız bilgilere güvenmeyin. Muhasebe hataları ve yönetmeliğe aykırı hareketler ciddi para cezalarıyla karşılaşmanıza neden olabilir, oldukça ciddi bir konudur ve bu nedenle bir muhasebeciyle konuşmanız yararlı olacaktır.
Ziraat Bankası, Akbank, Denizbank, Garanti Bankası, QNB Finansbank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası, Halkbank, Anadolubank, Alternatif Bank, Burganbank, Fibabank, HSBC, ING ank, Türkiye İş Bankası, Odeabank, ICBC Turkey, TEB, Turkish Bank, T-Bank, Türkiye Finans Katılım Bankası, Vakıfbank, Yapı Kredi, Şekerbank, Adabank, Bank Pozitif aracılığıyla ticari hesap açabilirsiniz.
Ticari hesap açılışı için ibraz edilmesi gereken bazı belgeler bulunmaktadır. Çeşitli bankalar ek belgeler talep edebilse de en genel haliyle tüm bankaların istediği belgeler aşağı yukarı şu şekildedir:
Bankaların çağrı merkezini arayarak en yakın şubedeki KOBİ temsilcisiyle görüşmeyi talep edebilirsiniz.
Ticari hesap açılışı yapmak için banka banka gezmeniz zaman kaybı olacaktır, yapmanız gereken şey bir saatinizi ayırıp en temel konular hakkında yakın şubeleri arayarak teklif talep etmek olmalıdır. Teklifine sıcak baktığınız bankayla detayları görüşmek için şubeye gidebilirsiniz, ticari hesap önemli bir konu olduğu için her bankadan teklif almak mantıklı olacaktır.
Bazı bankalar ticari hesap için işletme ücreti vb. maliyetler talep edebilmekte, buna karşın kredi kartı için kullanım ücreti istememektedir. Bazı bankalar ise kredi kartına aidat talep edip, hesap işletim ücreti istememektedir. Dolayısıyla ihtiyaçlarınızı belirlemek, hesaptan beklentilerinizi ifade edebilmek teklif almadan önce ne istediğinizi bankaya anlatabilmek için yararlı olacaktır.
Şirket Adına Kredi Çekmek İçin Şirket Kaç Yıllık Olmalı konulu yazımızı da okuyabilirsiniz.
Sanal para alım ve satımının yaygınlaşması ile birlikte farklı alt coinler ortaya çıkmaya başladı. The…
Vakıfbank, faizsiz kredi imkânı ile pandemi yüzünden geçim sıkıntısı yaşayan birçok kişiye destek sunuyor. Online…
Bireylerin ya da tüzel kişilerin belli miktarlar kapsamında, kamu hizmetleri için kanuni bir şekilde ödedikleri…
Taşıt kredisinin temel özelliği, kefil şartının bulunmamasıdır. Dolayısıyla birçok yeni taşıt sahibi krediye seçeneğine yönelmektedir.…
Loopring coin yorum, son zamanlarda en çok merak edilen popüler konular arasında yerini aldı. Öyle…
Dijital paranın global borsanın nabzı haline gelmesiyle birlikte, her gün yeni bir coin yüzüne çıkıyor.…