Kişilerin araç satın almak için tercih edebileceği bir yöntem de pert arabalardır. Pert araba satın almak isteyen kişilerin bu konuda bilmesi gereken bazı detaylar vardır. Bu kapsamda pert araç aldıktan sonra yapılması gereken işlemler, hasarlı araç satışı, pert araba almak riskli mi ve türevi konulara kısaca değinilmesi yararlı olabilir.
Normal şartlar altında kaza yapan arabanın hasar kaydı oluşturulur ve çok ciddi bir prosedürler bütünüyle karşılaşmadan satışı gerçekleştirilebilir ya da tamir ettirilerek tekrar trafiğe dönülebilir. Fakat araç üzerindeki hasar % 65’den daha fazlaysa bu durumda araçtaki hasar ağır hasar yani pert olarak nitelendirilmektedir. Bu durumda takla atan araba, tavanı ezilen araba, kaportası çöken araba pert kelimesiyle tanımlanabilir.
Pert araç arabanın en temel yapısının düzeltilemeyecek şekilde bozulduğunu ifade etmesi sebebiyle tercih edilesi bir satış değildir. Normal şartlar altında aracın tamir edilemeyeceği tescillendiğinden dolayı ülkemizde ilginç ve çok riskli bir yöntemle aracın tekrar trafiğe çıkması sağlanmaktadır.
En sık kullanılan yöntem ön tarafındaki hasar nedeniyle perte çıkan araçla, arka tarafındaki hasar nedeniyle perte çıkan aracın hasar görmeyen kısımlarının birleştirilmesidir. Çok riskli ve tehlikeli olan bu yöntemle tamir ettirilmiş, şu an trafikte olan ve hatta alıcısının haberi dahi olmadan satışa sunulan birçok araç şu an mevcut. Dolayısıyla pert araç almamın mantıklı olmadığını, ciddi tehlikelere gebe olduğunu en baştan bilmekte fayda var.
Sıfır araç satın almak isterken bütçe sorunları nedeniyle ikinci el araçlara yönelen tüketiciler fiyatların yine pahalı olması dolayısıyla kaza yapmış araçlara yönelme eğilimi göstermeye başlamıştır. Bu kapsamda kaza yapan araçları alan ve tamir ettirip satan, bunu bir sektör haline getiren kişiler de giderek artmaktadır.
İkinci el araç alımı yapılıyorsa ve aracın kaza yaptığı biliniyor olsa dahi aracın tekrar kontrolden geçirilmesi gerekir. Çünkü satıcı aracın yaptığı kazayı hafifletmeye ya da eksik bilgi vermeye çalışabilir. Bu durumda mağduriyet yaşamamak adına bir ekspertiz ya da bilirkişiden yardım almakta fayda var.
Aracı satan kişinin verdiği bilgilere elbette itibar edilmeli, ancak asıl kontrol kişinin kendi yapacağı araştırma sonucunda sağlanabilir. Bu nedenle araca istinaden kritik bilgileri temin ettikten sonra konusunun uzmanı bir tamirciye gidilmeli ve araç baştan aşağı kontrol edilmelidir. Kaza yapan araçların asla eski performansına dönmeyeceği aşikar, ancak bazı araçlar performanstan ziyade barındırdığı güvenlik sorunları nedeniyle kişileri geri alınamayacak hatalara sürüklüyor.
Satış yapan kişi ya da kuruma mutlaka aracın bir önceki sahibi sorulmalı ve kendisiyle iletişime geçilmeye çalışılmalıdır. Aracın serviste beklediği süre içerisinde bazı parçalarının değiştirilmiş/çalınmış olma ihtimali her zaman vardır.
Pert araç alımından sonra yapılacak işlemler:
Sitemizde önceden sizlerle paylaşmış olduğumuz Sigorta Şirketinden Pert Araç Alıp Satmak Karlı mıdır konulu yazımızı da buradan https://onlinekrediler.net/sigorta-sirketinden-pert-arac-alip-satmak-karli-midir okuyabilirsiniz.
Sanal para alım ve satımının yaygınlaşması ile birlikte farklı alt coinler ortaya çıkmaya başladı. The…
Vakıfbank, faizsiz kredi imkânı ile pandemi yüzünden geçim sıkıntısı yaşayan birçok kişiye destek sunuyor. Online…
Bireylerin ya da tüzel kişilerin belli miktarlar kapsamında, kamu hizmetleri için kanuni bir şekilde ödedikleri…
Taşıt kredisinin temel özelliği, kefil şartının bulunmamasıdır. Dolayısıyla birçok yeni taşıt sahibi krediye seçeneğine yönelmektedir.…
Loopring coin yorum, son zamanlarda en çok merak edilen popüler konular arasında yerini aldı. Öyle…
Dijital paranın global borsanın nabzı haline gelmesiyle birlikte, her gün yeni bir coin yüzüne çıkıyor.…