Devlet destekli finansmanlardan birisi de traktör alımıyla ilgilidir. Başta tarımsal faaliyetlerle uğraşan çiftçiler olmak üzere süt üreticiliği, arıcılık vb. yapanların devlet destekli traktör kredisine başvurması da mümkündür.
Fakat devlet destekli traktör kredisi yalnızca arazi şartlarına uyum sağlayacağı düşünülen, verimli ve test edilmiş traktörlere verilmektedir. Bu kapsamda satın alınacak traktörlere istinaden bir kısıtlama olduğundan söz edilebilir. Dolayısıyla hibe krediler kapsamında hangi traktör modellerine devlet tarafından hibe desteği sağlanıyor ve bu traktörler için kredi başvurusu nasıl yapılır kısaca değinilmesi yararlı olacaktır.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından hazırlanan IPARD projesi kapsamında süt üreticiliği yapan çiftçilerin traktör alırken ödeyeceği ücretin % 50 ile % 65 oranındaki kısmını hibe ile karşılaması mümkündür. TKDK tarafından verilen bu traktör desteği kapsamında 82 KW ve 110 hp gücündeki traktörler için hibe imkanı sağlanmaktadır. Bu hibeyle satın alınabilecek traktörler şunlardır:
Agrifarm, Agripower, AGT, Antonio Carraro, Artrak Superline, Başak, Başkent, Belarus, BMC , Bolinder-Munktell, Bozok, Branson, Carraro, Case IHChery, Claas, David Brown, Deutz, Dexta, Eicher, Erkunt, Farmtrac, Fiat, Ford, Hattat, IMT, International, İşbora, John Deere, Kubota, Landini, Leyland, LS Tractor, Massey Ferguson, New Holland, Same, Steyr, Super Major, Super Star, Tümosan, Türk Traktör ve Universal.
Şartlara uyan marka bir traktör için hibe imkanından yararlanmak isteyen üreticilerin öncelikle TKDK desteklerine başvuru yapması gerekir. Traktör alımına sağlanan hibe imkanı IPARD projesinin kapsamı içerisinde olduğu için IPARD projesine başvuru iletilmelidir.
IPARD projesine başvurabilmek için TKDK’nın faaliyet gösterdiği illerden birisinde proje konusu faaliyetlerden birisini gerçekleştiriyor olmak gerekir. TKDK’ya yapılan başvuru sonrasında onay alınması halinde traktör alımının % 50 ile % 65 oranındaki kısmı hibe ile karşılanabilecektir.
TKDK tarafından sağlanan hibe imkanına ek olarak çok düşük faiz oranlarıyla traktör kredisi kullanmak da mümkündür. Bölge ve alınacak traktör özelinde sağlanan finansmanlardan yararlanmak isteyen üreticiler çoğu zaman en cazip teklifi Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halk Bankası gibi kamu sermayeli bankalardan alsa da özel mevduat bankalarının da oldukça cazip tekliflerde bulunduğunu bilmek yararlı olabilir.
Bu kapsamda özel mevduat bankaları aracılığıyla kredi kullanmaya karar veren üreticilerin olabildiğince fazla bankadan teklif alması yararlı olacaktır.
En fazla 5 yaşındaki traktörler için kullanılabilen bu kredi imkanı için kişiye özel oluşturulan ödeme planı imkanından yararlanmak mümkündür. Traktörün ekspertiz değerinin % 75’ine kadar kullanılabilen bu kredi imkanı için de kamu sermayeli bankalar başta olmak üzere özel mevduat bankalarından yararlanmak mümkündür.
Tahsis edilen traktör kredisinin ödeme planını aylık, üç aylık, altı aylık ya da 12 ayda bir taksit ödemesi yapacak şekilde oluşturmak mümkündür. İkinci el traktörler için hibe imkanı bulunmamaktadır.
Sitemizde daha önceden ele almış olduğumuz Hibe Desteği ile Traktör Almak İstiyorum Diyenlere Yol Haritası konulu yazımızı da bu bölümden https://onlinekrediler.net/hibe-destegi-ile-traktor-almak-istiyorum-diyenlere-yol-haritasi/ ortalama 3 dk içerisinde okuyabilirsiniz.
Sanal para alım ve satımının yaygınlaşması ile birlikte farklı alt coinler ortaya çıkmaya başladı. The…
Vakıfbank, faizsiz kredi imkânı ile pandemi yüzünden geçim sıkıntısı yaşayan birçok kişiye destek sunuyor. Online…
Bireylerin ya da tüzel kişilerin belli miktarlar kapsamında, kamu hizmetleri için kanuni bir şekilde ödedikleri…
Taşıt kredisinin temel özelliği, kefil şartının bulunmamasıdır. Dolayısıyla birçok yeni taşıt sahibi krediye seçeneğine yönelmektedir.…
Loopring coin yorum, son zamanlarda en çok merak edilen popüler konular arasında yerini aldı. Öyle…
Dijital paranın global borsanın nabzı haline gelmesiyle birlikte, her gün yeni bir coin yüzüne çıkıyor.…